zaterdag 3 oktober 2015

Cadeau voor Omi

Omi was jarig. Omi is de moeder van mijn moeders vriend, volgt u het nog? Een dame op leeftijd dus. Maar wat geef je iemand van die leeftijd? Elk jaar geven wij mijn opa en oma ( de ouders van mijn moeder) een dagje weg voor hun verjaardag maar omi heeft het zelf veel te druk. Zo heeft ze haar vaste koffie ochtendje met vriendinnen. Plant ze uitjes met bijvoorbeeld de zonnebloem. Gaat ze naar de bingo, maakt ze kaartjes en zo meer. Een druk bestaan dus. Als we langs willen komen op de koffie moet dat ingeplant worden. Ik kan daar van genieten! Ze is dan ook altijd vol verhalen van alles wat ze mee gemaakt of gezien heeft.

Maar ja nu was ze dus weer een jaartje ouder geworden en had geen wensen meer op haar lijstje staan. Wat geef je dan? Ik heb daar heel lang over nagedacht maar kon niets passends bedenken. Wel lieten we de foto's van een gezamenlijke vakantie van vorig jaar voor haar fotoboek afdrukken maar om alleen met een stapel foto's aan te komen vind ik ook weer zo wat. Zelf heeft ze altijd een super cadeau mee. Klein maar passend echt heel leuk vind ik dat altijd. Dus ik vond het belangrijk om ook iets origineels voor haar te vinden.

Omdat ik echt helemaal inspiratieloos was besloten we om een kijkje te nemen in de cadeau winkel. Een cadeau winkel die volledig draait op de kracht van mensen met een verstandelijke en of lichamelijke handicap. Alles wat ze verkopen is door hen zelf gemaakt en ik keek er werkelijk mijn ogen uit wat een leuke dingen! Maar niet echt geschikt als cadeau voor omi tot mijn oog viel op een super schattig kopje met schotel. Een porseleinen setje wat de mensen gevuld hadden met een speciaal soort korrels. Bij de kassa bleek de prijs ook nog eens erg vriendelijk voor 3.50 euro hadden we een cadeau voor omi. Deze winkel zullen we zeker vaker bezoeken.

Wat vinden jullie van het cadeau? is er bij jullie in de buurt ook een soort gelijk initiatief ? En kom je er wel eens?

2 opmerkingen:

  1. Erg leuk cadeau voor een dame op leeftijd. Maar wat waren dat dan voor korrels?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn korrels wax. Dus je kunt hem aan steken als een kaars. Er zit nog een navul setje bij ook.

      Verwijderen