vrijdag 20 februari 2015

Wat als je partner eigenlijk helemaal niet zuinig wil leven?


Op het moment dat we samen besloten om ons vorige huis in de verkoop te zetten en alles op alles te zetten om het mogelijk te maken om te verhuizen. Had ik het idee dat manlief er minder problemen mee had als ik met alternatieve aan kwam. Want elke euro die we minder uitgaven was een euro dichter bij een ander huis. Nu we dan verhuisd zijn en er voor manlief duidelijkheid is waar hij aan toe is. De kosten zijn prima te dragen. Het zijn niet meer vage cijfers maar het staat nu zwart op wit. Hoeft het zuinige van hem niet echt meer.

Wat voor mij meer een gewenning is geworden is voor hem een tijdelijk iets geweest. En dat botst wel eens. Zo zet ik de radio uit en zing met de kinderen gezellig een liedje, tja dat scheelt stroom. Zet manlief steeds vaker de radio aan want het is zo gezellig op de achtergrond.
Zet ik de verwarming standaard op 18 graden omdat, dat voor mij genoeg is. Wil hij de verwarming liever weer naar 20 graden want dat kunnen we prima betalen. Als compromis staat hij op 19 als manlief thuis is. Wil manlief het liefst weer terug naar alle dagen een stuk vlees bij het avondeten. Terwijl het mij eigenlijk wel bevalt dat we 2 tot 3 keer in de week vlees eten.

Ook merk ik dat ik totaal niet beïnvloed word door wat andere vinden en dat ik mee wil met de nieuwste rages en dingen. Laat staan dat ik op de hoogte ben van die rages. En nee daar schaam ik me totaal niet voor. Nu scheelt het ook wel dat ik niet met collega's te maken heb. Dat ik niet geconfronteerd word met de nieuwste mobieltjes en hebben dingen. Manlief daarin tegen moet wel steeds dat nieuwe mobieltje hebben. Of wil ook wel minimaal 3x per jaar op vakantie omdat andere dat ook doen. Nu is het wel zo dat hij en zijn collega's met hem een flink inkomen hebben en er dus heel makkelijk over gedaan word.

Misschien heeft manlief wel het gevoel dat hij er op aangekeken word?  Want hij rijd maar een twingo! En geen vette station wagen zoals vele collega's en hij doet nu al bijna 2 jaar met dezelfde telefoon, hoe is het toch mogelijk! Ga jij maar een midweekje op vakantie? En nog in eigen land ook!? Onbegrijpelijk! wij gaan dit jaar weer 3 weken naar dat luxe oord all in. Daarnaast denk ik dat we dan nog een weekje middelandsezee doen en wintersport om niet te vergeten! Wat ben ik toch blij dat ik niet te maken heb met collega's en dit soort dik doenerij. Toch hoor ik ook wel eens dingen waar ik van grinniken moet. Zo zijn er collega's die nu ook elke week de meterstanden noteren om grip te krijgen op hun verbruik. En die nu ook een twingo gekocht hebben. Tja verschil moet er wezen want dan gaat het niet om de gezinsauto maar een twingo voor erbij..

Ik mag eigenlijk helemaal niet klagen. Want hij neemt nog steeds zijn zelf gesmeerde boterhammen mee of warme maaltijd. En laat de kantine op het werk 9 van de 10 keer voor wat het is. hij vind het ook prima als ik hem soep zonder ballen voor schotel of macaroni zonder vlees. En hij waardeert het des te meer als ik aan geef dat ik er speciaal voor hem wel gehakt in heb gedaan.

Gelukkig hebben we beide ons eigen zakgeld wat we naar eigen indeling kunnen uit geven en waar we geen verantwoording over hoeven af te leggen. En dat werkt! Het is voor ons de sleutel tot succes.

10 opmerkingen:

 1. Als de kinderen maar geen droge keel krijgen van het zingen. Dan moeten ze weer drinken en dat kost geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben je geldzaken op de rit, ik vraag me af of dat bij de collega's ook zo is. Nadenken voordat je geld uitgeeft is helemaal niet zo verkeerd.
  Gewoon ................. doorgaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat er een collega is die in de schuldsanering zit. Die naast zijn ploegendienstwerk ook een folder wijk en kranten wijk moet lopen om rond te komen. En de keuzes die hij ondanks dat maakt totaal niet de onze zouden zijn! Bijvoorbeeld als cadeau een computer kopen voor je zus. ja ieder zo zijn keuzes en zijn eigen leven.

   Verwijderen
 4. Ik zeg hetzelfde als Bloem. Doen waar jullie je fijn bij voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat lijkt me wel lastig als je daarover niet op één lijn zit met je partner. Maar jullie hebben het goed opgelost vind ik!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit herken ik wel. Ik ben meer degene van het besparen en consuminderen, mijn vriend koopt het liefst morgen een nieuwe playstation 4. Soms is dat best lastig om compromissen te sluiten hierover. Al is hij nu wel gewend dat de verwarming hier op 19 graden staat in plaats van op 20.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 19 graden is bij ons ook de compromis. En wat uitgaven betreft met goed overleg komen we er altijd wel uit.

   Verwijderen