donderdag 12 februari 2015

Gordijnen en hergebruik

Als je verhuist dan komen er altijd een hoop kosten en uitgaven bij kijken. Ondanks dat we echt heel veel geld uit geven aan klus spullen voor de woning probeer ik ook te besparen en dingen her te gebruiken voor zo ver dat mogelijk is. Dit stukje gaat over de gordijnen.

De vorige eigenaar heeft op ons verzoek alle gordijnen in ons nieuwe huis laten hangen. En uit ons vorige huis namen we de gordijnen mee. De mensen die ons huis kochten gaven aan ze niet te willen gebruiken.

De gordijnen van onze oudste zoon zijn slaapkamer hangen nu in zijn nieuwe kamer en dat past perfect! Omdat jongste zoontje in ons oude huis geen grote ramen had, maar een dakraam hebben we voor hem geen gordijnen mee genomen. Nu waren de gordijnen die op zijn nieuwe kamer hingen echt totaal versleten. Dus hingen we de gordijnen die op oudste zoons zijn kamer hingen op
jongste zoon zijn kamer. De kamer van jongste zoon is wat smaller en de gordijnen zijn dus iets te breed dat hindert niet, liever wat stof over dan te kort. De gordijnen zijn wit en neutraal prima dus!

Op onze nieuwe slaapkamer hangen nu ook de oude gordijnen van de vorige eigenaar. Er missen wat haakjes en de gordijnrails hangt half los. Zolang we heel voorzichtig de gordijnen open en dicht doen zullen ze nog prima dienen tot we toe zijn aan de verbouwing boven. Onze oude slaapkamer gordijnen hangen nu in de hal beneden. Het ene gordijn was 2 plooien te lang en het andere gordijn net 2 plooien te kort voor de plek waar we ze wilde ophangen. Omdat het een ongelijk stel is konden we ook de gordijnen niet omdraaien en moesten ze vermaakt worden. Mijn schoonmoeder heeft dat voor ons gedaan. Nu hangt er een gordijn voor de voordeur en het andere voor het trapgat en wat scheelt dat een kou zeg! Omdat we boven (bijna) niet stoken waren we elke keer alle warmte kwijt zodra de woonkamerdeur open ging. Zonde van de energie! Nu merk je heel duidelijk het verschil als je het gordijn open doet en de trap op loopt.

In onze oude woonkamer hadden we alleen bij ons voorraam overgordijnen hangen. Het achterraam was in de keuken waar we een rolgordijn voor hadden. In ons nieuwe huis hebben we voor en achter een groot raam in de woonkamer. Achter hangen de goede gordijnen van de vorige eigenaar en voor hadden ze kamerhoge lamellen hangen. Omdat we een nieuwe radiator hebben geplaatst passen de lamellen er niet meer. We hebben er onze gordijnen opgehangen van ons vorige huis. Dit huis is echter 30 cm hoger dan ons vorige huis waardoor we nu gordijnen hebben met hoogwater. Met de tijd willen we dus nieuwe gordijnen voor in de woonkamer en zullen we de oude gaan gebruiken voor boven in de trapopgang naar de zolder. Zo proberen we spullen her te gebruiken en ter gelijker tijd te besparen.

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je de gordijnen zo hebt kunnen recyclen! En je kunt ze altijd nog een verfbad geven en een nieuw kleurtje.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen