woensdag 25 februari 2015

hoe staat het met de schuld?

In de laatste update die ik heb gegeven stond er nog een schuld open bij familie van 2000 euro.
Echter had manlief een verrekening ontvangen met zijn salaris vorige maand. Hij ontving 100 euro extra en dat geld is ook afgelost in januari. Deze week heb ik weer onze maand aflossing gedaan van 500 euro waardoor het totaal open staande bedrag bij familie komt op 1400 euro. Het gaat de goede kant op.

Volgende week is onze jongste zoon jarig. Dan word hij 3 jaar. Ik vind het moeilijk om een geschikt cadeau te bedenken/vinden voor hem. Als ik hem vraag wat wil je voor je verjaardag? geeft hij het antwoord een scooter net als de buurman. Een blauwe met rood en een helm. Tja heel leuk dat hij een scooter wil hebben maar dat gaat natuurlijk niet. Toen ik hem vertelde dat een scooter is, voor kinderen die 16 jaar zijn. Zei hij ik wil dan wel een televisie voor op mijn slaapkamer. Net als jou mama. Nee schat, kindjes krijgen geen televisie op hun slaapkamer. Maar als je dus geen scooter of televisie vragen kan wat wil je dan? Een verjaardagstoel. Ok dat komt goed. Dat kan mama wel regelen een verjaardagstoel en verder? Wat wil je vragen aan opa en oma? Een scooter!

En nu dus het dilemma wat kan ik hem geven voor zijn verjaardag? Aangezien hij echt alles al heeft wat ik bedenken kan. Ik weet het, het is te bizar voor woorden dat een kind van 3 alles al heeft.
Tja de oorzaak weet ik natuurlijk wel. Hij scheelt met zijn oudere broer slechts een jaar en een paar maanden. Waardoor ze beide de zelfde interesses hebben. Ze hebben dus ook het zelfde speelgoed op hun verlanglijsten staan met de sint en kerst en hun verjaardagen neem hierbij een over ijverige oma die ze niet alleen met de feestdagen door en door verwent maar ook tussen door nog wel eens met iets komt aanzetten. En je raad het al, de verlanglijst is leeg! Ik kan dus niets meer bedenken.

Ja hij is hard gegroeid en toe aan een nieuwe maat kleding. Dus kocht ik 3 nieuwe shirts waarvan 1 met een afbeelding van een blauwe scooter! De rest van de nieuwe maat word door geschoven aangezien oudste daar net uit is. Ook zijn sinds vorige week zijn schoenen te klein. Dus zocht ik in de kast de oude schoenen van oudste op en gaf die aan jongste. In november hebben we nieuwe schoenen gekocht en toen was er een actie van het 2e paar gratis. Ik nam dus een extra paar mee in een maat groter. Schoenen met zijn grote idool er op. Jake en de nooitgedachtland piraten. Het nieuwe paar schoenen hebben we dus al wel voor hem in huis maar wil ik hem pas volgende week geven voor zijn verjaardag. Dit is dus de praktische kant voor zijn verjaardag. 3 nieuwe shirts en nieuwe schoenen maar nu dus nog iets om te spelen. Want ik kan me zo voorstellen dat het niet leuk is om alleen kleding voor je verjaardag te krijgen van je ouders.

Tips zijn dus welkom: wat geef je een 3 jarige voor zijn verjaardag?


7 opmerkingen:

 1. Wat dacht je van dat leuke zand dat aan elkaar plakt als klei.
  gewone klei, vingerverf. een schoolbord met krijtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zand is echt een aanrader! Onze oudste zoon heeft dit al gekregen en er word heel veel mee gespeeld.

   Verwijderen
 2. Ja, inderdaad iets om te kleuren. Potloden en een schetsboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lastig inderdaad. Heeft hij al een fiets? Dat lijkt misschien een beetje op een scooter?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een heel leuk idee. Maar een fiets heeft hij nog niet nodig die deelt hij samen met zijn broer.

   inmiddels hebben we een geslaagde verjaardag achter de rug, ik hoop hier snel over te kunnen schrijven.

   Verwijderen
 4. Met drie zoons die alle drie eens drie werden, zou ik je advies moeten geven.Maar eigenlijk wil ik alleen maar zeggen dat ik het fantastisch vind dat je open over schulden schrijft. Iedereen weet het, maar niemand zegt (of schrijft) het. Dacht ik. Kom hier voor het eerst dus weet niet of je dat vaker doet. Een schuine blik op je bloglijst lat zien dat je gelukkig niet de enige bent. Hulde!
  Over schuldeisers en het gemak waarmee schulden kunnen worden aangegaan schreef ik eens dit: http://lehti-paul.blogspot.nl/2013/01/wij-helpen-u-wel-de-hufters.html
  O ja, en mijn kinderen vonden veel wat in pakpapier zat leuk: een gek lampje, een knuffel, stoepkrijt, iets lekkers, magneetjes......
  Succes en van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat leuk dat je hier terecht bent gekomen! bedankt voor het compliment over de openheid over onze schulden. ik schrijf hier wel vaker over. En ook over het ontstaan van die schulden is terug te vinden in eerdere schrijfsels.

   Leuk dat je de link deelde nu kan ik ook bij jou komen lezen.

   gr blogaanmnbeen

   Verwijderen