maandag 16 februari 2015

boodschappen week 6 en 7

De afgelopen twee weken heb ik onze uitgaven weer genoteerd die we deden van ons boodschappen budget. En daarin merk ik een kleine verandering. Niet zo zeer in de hoogte van het uit gegeven bedrag maar wel in de dingen die we er van betaalden.

In week 6 gaf ik 75.86 euro uit. Dat ging op aan onder andere: 23 euro hondenvoer, 14,55 euro aan gordijn spullen, een looddraad en loodjes voor het te vermaken gordijn. Het gordijn wat inmiddels hangt en waar we super blij mee zijn! Een pak pampers en doekjes en schoenenpoets spul samen goed voor 13,89 euro. We gaven slechts 24.42 euro uit aan (eetbare) boodschappen! Nu ik dit onderscheid gemaakt heb snap ik ook veel beter waarom we niet meer uitkomen met het budget. We betalen er namelijk veel meer van dan dat eigenlijk de bedoeling is. Voor week 7 is dat eigenlijk niet anders kijk maar mee.

In week 7 gaf ik 89.38 euro uit. Dat ging op aan 38 euro voor schoolfoto's van onze jongste. 1,95 voor het retour zenden van een pakketje. 4.75 aan verse harde bolletjes bij de bakker. We waren immers op vakantie en dan mag er best wat lekkers gekocht worden. 26.19 euro aan boodschappen voor dat we op vakantie gingen. Inclusief broodjes, bolletjes en drinken voor onderweg. En tijdens de vakantie hebben we nog eens 18,49 euro uitgegeven aan boodschappen. Toen kochten we vers fruit, groente en vlees en wat lekkers voor s avonds. Een totaal van 49.43euro aan (eetbare) boodschappen.

Hoeveel geven jullie uit aan boodschappen? Betalen jullie daar dan alles van of alleen de eetbare boodschappen?

4 opmerkingen:

 1. Zo, ik kom hier ook even meelezen hoor.
  Ik weet niet met hoeveel jullie zijn maar 75 als weekbudget waarbij je heel veel andere spullen hebt gekocht vind ik niet veel!
  Wij hebben net ons budget bijgesteld naar ongeveer 70 per week voor ons beiden.
  Heel luxe dus eigenlijk. Ik koop dan wel groente/fruit bij de groenteman en vlees bij de slager e.d. dus dat is iets duurder dan de supermarkt. Dat is een keuze die nu gemaakt is. Het kan dus we doen het. Onze schuld wordt afgelost, dat loopt allemaal. goed verder. Oh ja, we kopen van dat weekbudget ook hondenvoer, toiletartikelen, schoonmaakartikelen en dat soort dingen. Maar geen cadeautjes of grotere zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cadeautjes en hondenvoer valt ook niet onder ons boodschappen budget maar het loopt wel eens anders. En ach als we die week er weer meer door komen is het goed. Voorheen hadden we een budget van 70 euro voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Echter per 1 februari hebben we dit verhoogd naar 90 euro per week. Zodat we wat meer speling hebben voor luxere dingen. Wat vaker vlees bijvoorbeeld. ( op verzoek van manlief)

   Wat leuk dat je mee komt lezen!

   Verwijderen
  2. Hebben jullie goed om het wat te verhogen als het toch kan.
   Moest wel ff lachen....vaker vlees op verzoek van manlief. Dat is hier net zo, manlief heeft liever 2 stukken vlees dan helemaal niets.

   Verwijderen
 2. Ik heb een boodschappenbudget van 100 euro per week. Vier personen. Dit is exclusief hondenvoer en cadeau's, daar heb ik een apart potje voor.

  BeantwoordenVerwijderen