maandag 12 januari 2015

Eerste schoolweek en klussen

Wat een drukke week hebben we gehad. Onze oudste zoon mocht vorige week voor het eerst naar de basisschool. Dat bracht de nodige organisatie met zich mee. Elke ochtend na het wakker worden gelijk opstaan. Niet rustig wakker worden met een kopje koffie in bed en een beker drinken voor de jongens. Eerst aan kleden en dan ontbijten. Terwijl ik de boterhammen smeerde maakte ik ook de drinkbeker en het trommeltje met een koekje klaar. (Voor zijn 4e verjaardag heeft hij van ons een schooltas gehad met een drinkbeker en trommeltje.)  Erg besparend, zo hadden we een praktisch en passend cadeau voor zijn verjaardag en scheelt het ons een hoop geld omdat we geen pakjes en voor verpakte koekjes hoeven te kopen. Tussen de middag was/ is het een race tegen de klok om naar huis te gaan en een broodje te eten en weer op tijd terug op school te zijn.

Het wegbrengen naar school was elke dag een drama. Hij huilde en wilde niet naar school. Ik weet dat het wennen is, voor hem en ons. Ik vond het wel erg zwaar om hem zo overstuur achter te laten. Als we hem ophaalde was hij vol verhalen over wat hij allemaal gedaan had en dat hij het leuk vond. Hij lag 's avonds nog net niet met zijn hoofd in zijn bordje eten te slapen. Zo ontzettend moe van alle indrukken van school. Zodra we de tafel afruimde vroeg hij al of hij naar bed mocht omdat hij zo moe was. Dus lag hij afgelopen week elke keer al om 6 uur op bed. 

Omdat oudste de eerste schoolweek had, had manlief een week vakantie opgenomen. Zodat hij ook flink wat klussen kon doen in huis. De achtertuin is geen vuil stort meer maar netjes opgeruimd. De deur van de schuur kan ook weer dicht en als ik hem open maak is dat niet meer met het gevaar dat alles naar buiten valt. Alles is geordend en netjes.
De tuintegels heeft hij schoon gespoten met de hogedruk. Ook de laag algen heeft hij van de schutting verwijderd en ziet er nu uit als nieuw. De gevel is schoongemaakt en de ramen gelapt we kunnen nu weer naar buiten kijken.

Omdat de Prax.is heeft besloten de mengmachines te verwijderen en dus geen verf meer kan mengen Weken we uit naar een andere bouwmarkt. Terwijl ik daar rond keek ( wat een leuke winkel!)spotte onze jongste zoon in de hoek van een winkel een ballenbak. Compleet met klimkooi en diverse glijbanen. Samen met manlief vermaakte hij zich daar prima. Ondertussen kon ik op mijn gemak snuffelen en vond ik DE kapstokhaakjes. Al tijden heb ik een idee in mijn hoofd hoe ik de kapstok wil hebben maar nergens kwam ik er een tegen naar mijn idee. Zelf maken was dus plan B maar ja kom maar eens tegen wat je in gedachten hebt. De haakjes mee genomen en  ook bijpassende beugels zodat er een plankje gemaakt kon worden. Voor de verf uiteindelijk niet geslaagd in deze bouwmarkt.
'S middags zijn we nog naar een andere bouwmarkt geweest om het juiste hout te kopen. Eenmaal thuis heeft manlief de kapstok gemaakt. Wat een schat! Wat ben ik blij met de kapstok! Het is helemaal geworden zoals ik bedacht had. Wel konden we nog een 2e keer terug naar de winkel met de ballenbak omdat het hout nogal afgaf aan de jassen en ik tekort haken mee had genomen. Omdat het ook leuk zou zijn voor de oudste hadden we gewacht tot de woensdag middag zodat hij vrij was van school en ook mee kon. Ik zocht de haken bij elkaar en de juiste beits om het hout mee te bewerken zodat de look behouden zou blijven maar niet meer zou afgeven. En dat is gelukt.

Ook was eindelijk de radiator 'binnen' dus heeft manlief samen met zijn vader de radiator opgehaald. Manlief heeft hem de zelfde middag nog opgehangen. Wat een werk is dat toch. Ik ben heel erg blij dat manlief zo handig is en zoveel zelf kan doen. Het monteren van de radiatoren ( en verleggen van de leidingen) zou ons ongeveer 600 euro hebben gekost voor de beneden verdieping. Laat het echte winterse weer nu maar komen wij zitten er nu heerlijk warm bij.

Verder zijn er nog klussen gedaan als een spiegel ophangen in de woonkamer en veel opruimen. Ik zal vast iets vergeten zijn op te noemen. Maar dat er vooruit gang is geboekt is zeker.


Weet iemand hoe ik foto's kan toevoegen? of waar ik vinden kan hoe het werkt? Ik zou het leuk vinden om vorderingen van ons klus avontuur te laten zien.

3 opmerkingen:

 1. Ja dat weet ik wel. Ik heb de foto's op de pc geplaatst bij afbeeldingen. Als je een bericht aan het typen bent zie je boven in de balk een soort van fotootje staan. Daarop klikken en dan kun je bestanden kiezen nemen. Bij mij gaat deze dan rechtstreeks naar afbeeldingen. Misschien dat jij dit voor de eerste keer zelf moet zoeken in je bestanden. Dan toevoegen en klaar is kees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super bedankt! Daar ga ik van de week eens mee aan de slag!

   Verwijderen
 2. Spannend zo'n eerste schoolweek! Fijn dat hij in ieder geval enthousiast thuis komt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen