maandag 26 januari 2015

De schuld

Inmiddels heb ik mijn inkomen ontvangen en kon ik weer aflossen op de schuld bij familie. Door een gevoelsmatige kwestie hebben we besloten bij deze familie de schuld geheel af te lossen. Maar waar halen we zo snel 3000 euro vandaan? De standaard aflossing van 500 hadden we dus al bij elkaar. Na dat ik alle andere spaar potjes leeg geschud had ( en reserveringspotjes) sprokkelde we nog zo'n 500 euro bij elkaar. Dan restte er nog 2000 euro. Dat geld hebben we bij iemand anders van de familie geleend waar we gevoelsmatig een beter gevoel bij hebben. Deze persoon heeft het echt, echt, echt, niet nodig de komende 4 maanden die we nodig hebben om het bedrag bij elkaar te krijgen. En we hadden het idee dat we familie1 (om het zo maar een naampje te geven) wel beperkte in hun keuzes voor de komende paar maanden. Denk hierbij aan het boeken van een vakantie of aanschaf van iets duurders en daar voelde we ons enorm bezwaard om.

Lenen bij familie kunnen we zeker niet aanraden! Hoe goed iemand het ook bedoelt en wat voor afspraken je er ook over maakt. Je krijgt er toch altijd gedoe van. Is het niet perse iets wat uitgesproken word, kan het wel gevoelsmatig zijn.

Wat zullen we blij zijn als we helemaal van de schuld bij familie af zijn. En natuurlijk geld dat ook voor de restschuld die we bij de bank hebben ondergebracht. Toch voelt dat wel anders omdat je een afspraak heb gemaakt om een vast bedrag gedurende 10 jaar af te lossen. Waar wij echter geen 10 jaar over willen gaan doen en waar we ook de vrijheid in hebben om het sneller te doen.

Hebben jullie wel eens geld geleend van familie wat achteraf een naar gevoel gaf?

2 opmerkingen:

  1. Ooit eens in een heel ver verleden hadden wij ons geld vaststaan in een deposito. Wij wilden toen de verzekeringen van een heel jaar in één keer betalen en wilden dat deposito niet openbreken. Wij hebben toen 1500 gulden geleend om twee maanden later terug te geven.
    Ik ben het helemaal met je eens dat als je moet lenen, dit beter via een onpersoonlijk kanaal kan. Hopelijk ben je er vlugger vanaf dan de 4 resterende maanden.

    BeantwoordenVerwijderen