zaterdag 22 november 2014

update

Er is een hoop gebeurd de laatste tijd en dus hoog tijd voor een update.

Maandag 10 november was het zover. We hadden de sleutel overdracht bij de notaris. Het bracht allemaal een hoop spanning met zich mee maar uiteindelijk is alles goed gekomen en mochten we dan ook echt de sleutel in ontvangst nemen. Voor de middag hadden we afgesproken dat de vloer isolatie geleverd zou worden. Echter toen we s morgens de kinderen bij mijn schoonouders brachten voor de oppas zagen we een grote vrachtwagen komen aan rijden. Gelijk vroegen we ons af het zal toch niet? Manlief liep naar buiten een paar huizen verder en jawel hoor! De vloerisolatie werd geleverd nog voor dat we onze sleutel hadden! Alle isolatie spullen werden voor het huis van mijn schoonouders op een parkeerplaats gezet. Het voelde voor ons niet goed om de boel al op de stoep voor het huis neer te laten zetten nog voor de eind ronde met de makelaar. die maandag ben ik begonnen in het huis met het schoonmaken van de keuken. Manlief maakte de vloer open om de balk te bekijken die rot zou zijn. Al het laminaat wat er in lag werd afgevoerd en de vloer open gemaakt. De balk was inderdaad rot en werd door manlief verwijderd. Hij bestelde voor de volgende dag een nieuwe balk. De rest van de vloer zag er goed uit, Het moest alleen nodig gestut worden. Dus bestelde man gelijk een zak vol met wiggen.

11 november is de dag.....
Op 11 november gingen de kinderen een ochtend naar de peuterspeelzaal. Ze mochten een lichtje mee nemen voor in de lampionnen en zouden dan een proef sint maarten lopen in de straat van de peuterspeelzaal. Achteraf ben ik erg bij dat ze met school het rondje gelopen hebben. De kinderen zijn door mijn schoonmoeder opgehaald en hebben daar een broodje gegeten tussen de middag en hun middag slaap gedaan. Oudste werd ziek wakker in de middag. Had een tempratuur van 40+ en lag bij oma op de bank televisie te kijken. In het begin hoopte we nog dat het vermoeidheid zou zijn maar al snel begon het overgeven toen hij thuis was. Helaas moesten we het sint maarten lopen aan ons voorbij laten gaan. Omdat manlief druk aan het klussen was in het nieuwe huis heb ik een briefje op de deur gehangen dat we helaas niet mee deden dit jaar met sint maarten. Ik had het zo druk met schoonmaken van alles wat zoontje onder spuugde en hij was zo zielig dat ik het niet zag zitten om steeds naar de deur te moeten.

12 november.

Zoontje is nog wat hangerig maar gelukkig al een stuk opgeknapt! dat is maar goed ook want voor komende nacht stond er de vakantie Disneyland gepland overdag pakte ik thuis alles in. Terwijl manlief nog druk aan de klus ging in het huis. Er werd veel tv gekeken door de kinderen en goed gerust. We gingen vroeg naar bed want de wekker stond op 2 uur s nachts.

13 november

De wekker ging om 2 uur manlief draaide zich nog heel even om die was nog erg moe. Ik stond op en smeerde de broodjes voor onderweg maakte de laatste spullen in orde en wekte manlief nog een keer. Onder tussen was jongste zoontje wakker geworden door het gerommel in huis. Die kleedde ik aan en legde ik met een deken en zijn knuffel op de bank. Nog voordat ik weer naar boven kon lopen om oudste te wekken stond de rest van de familie in onze woonkamer. Ze hielpen ons met de tassen en kinderwagens in de bus van familie zetten. Ook oudste zoontje was wakker en aangekleed. Iedereen een laatste plas rondje en we konden vertrekken! Een lange rit mede doordat we hoopte dat de jongens weer in slaap zouden vallen wat helaas niet het geval bleek te zijn. In Disneyland checkte we in en gingen direct het park in aangezien we in de ochtend aan kwamen en we de hotel kamer nog niet in konden. Waar we gelukkig van te voren rekening mee hielden.

Disneydagen,

We hebben het zo ontzettend leuk gehad! super genoten van het genieten van de kinderen. Het echt heel gezellig gehad met de familie. Geen woorden gehad met elkaar en veel rekening gehouden met elkaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel tegen op zag om dagen met elkaar op te trekken. Het is me erg mee gevallen en zou het zo weer doen! Wat was ik blij dat we goed voorbereid het park in gingen. De kinderen lekker warm aan gekleed voor beide een wandelwagen mee. Mijn broertje had zijn stappen teller mee en in 3 dagen tijd hebben we 62 km gelopen. Dat had ons oudste zoontje nooit gered ik moet eerlijk zeggen dat ik ook een aantal keer ben afgehaakt zo zijn wij als gezin s middags terug naar het hotel geweest om te gaan slapen. Ik baalde wel toen ik er achter kwam dat het al half 5 was toen de kinderen wakker werden en ik dus ook. We hebben een hele middag aan betoveringen verslapen. Na het slapen gingen we weer terug het park op en hebben we daar wat gegeten. Daar hebben we de prachtige licht en vuurwerk show gezien op het Disney kasteel! Deze dagen hebben we echt als een prachtig sprookjes avontuur beleefd. Zondag na de lange terug reis hebben we de vakantie gezellig met elkaar afgesloten en hadden we chinees gehaald.

De gene die al langer mee lezen weten het misschien nog wel dat ik van mijn moeder een kerstbal krijg met een bijzondere gebeurtenis.( geboorte zoontjes, trouwen, aankoop woning enz..) Nu kreeg ik een prachtige glazen kerst bal van haar met tijgertje er in. En op de bal heeft ze een tekst laten graveren. O wat vind ik deze kerstballen traditie toch leuk en bijzonder! Ik heb nu al zin om de kerstboom op te zetten en bij elke bal bepaalde herinneringen op te halen.

Maandag 17 november,

De dag na het Disney avontuur werd er weer een deel van het reis gezelschap opgetrommeld om te helpen in het huis. Mijn moeder paste op de kinderen terwijl ik samen met haar vriend een deel zou gaan verhuizen. Manlief ging samen met mijn broertje de vloer isoleren. de vriend van mijn moeder haalde alvast een kast uit elkaar boven en zette alles in zijn bus. Wat is het toch handig om familie te hebben die in het bezit zijn van een busje. Zelf zetten ik tussen door een wasje aan en hangde die aan de lijn. Zorgde samen met mijn moeder voor een brood maaltijd met soep tussen de middag. En sjouwde de lichte spullen in de bus. En uit de bus ons nieuwe huis weer in.
Toen ik aangaf wel erg moe te zijn geworden en eigenlijk niet goed meer op mijn benen kon staan. Besloot ik nog 1 keer op en neer te lopen om spullen uit de bus te pakken en te stapelen in het nieuwe huis. Dat had ik beter niet kunnen doen. Ik verzwikte mijn enkel en viel. Resultaat? een dikke blauwe enkel, kapotte dikke blauwe knieën en een gat in mijn broek. Baal, Baal! Wanneer leer ik nou eens? genoeg is genoeg? En stop is stop.

De dagen erna stonden voor mij in het teken van rustig aan doen. Manlief draaide een soort van dubbele diensten ging hij eerst naar zijn werk om vervolgens na een kop koffie weer te vertrekken naar het nieuwe huis. hij vreesde de stopcontacten in de muur. Paste het elektra aan. Verwijderde de radiatoren. Schoonpapa die kitte nog het een en ander af en maakte mooie lijsten om de deuren heen zodat alles stuc klaar was voor donderdag.

Afgelopen donderdag is de stuc meneer langs geweest. En heeft de woonkamer, keuken en hal mooi strak gemaakt. Nu is het wachten tot het droog is met elektrische kacheltjes verwarmen we nu die ruimtes. Ik durf niet eens op de stroom meter te kijken! Hopelijk is alles voor maandag goed droog want dan komt de meneer van de structuur om alles te spuiten.

Gister is de nieuwe super zuinige ketel geplaatst. Ik hoop dat die waar kan maken wat de fabrikant beloofd. Gelukkig hadden we een all in prijs afgesproken. Er kwam nogal wat extra bij kijken. Een nieuwe dak toevoer, leidingen die omgelegd moesten worden, Een radiator die afgedopt moest worden. De monteur kwam op een meer werk prijs van ruim 200 euro, Man gaf aan een all in prijs te hebben afgesproken dus werd de baas gebeld en inderdaad we hoefde hier niet extra voor te betalen mede doordat we een zeer goede klant zijn. En ja. afspraak is afspraak lijkt mij.

Vandaag gaat manlief in de ochtend nog aan de klus samen met mijn broertje en de vriend van mijn moeder. Ze gaan verstevigingsplaten bevestigen op de vloer. Waarop later de ondervloer en dan het laminaat komt. Daarna word er nog een keer heen en weer gereden om spullen alvast te verhuizen. Kasten, nachtkastjes, spiegels, dozen. extra vriezer enz. allerlei spullen waar we best een weekje zonder kunnen. Om het nu al een beetje te verdelen scheelt mij een hoop energie. Dan kan ik komende week alvast wat kasten gaan in ruimen en komt niet alles op het laatste moment aan.

Boven laten we voorlopig even voor wat het is. Als de woonkamer maar klaar en bewoonbaar is. Helaas hebben we een speciale maat en uitvoering radiatoren nodig dus de december maand zitten we zo ie zo zonder radiatoren op de beneden verdieping. Ons paleisje zal het wel worden maar geduld hebben we voorlopig nog wel nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten