dinsdag 4 november 2014

afwijzing hypotheek.

Als of er nog niet genoeg tegen zat, kregen we vorige week het bericht van de bank dat onze hypotheek is afgewezen!

We wilden graag gebruik maken van een bepaalde regeling waardoor je niet 104% maar 106% mag lenen voor je woning. Omdat we een rest schuld hebben zou dit heel erg fijn zijn en precies uit komen met de berekeningen. De voorwaarde is dat je bepaalde energie besparende aanpassingen doet in de woning. Omdat die aanpassingen bij ons op de planning staan, een nieuwe ketel en vloer isolatie was die voorwaarde geen probleem. De hoogte van de hypotheek is ook geen probleem. Telefonisch hadden we al een principe akkoord gekregen van de bank. Echter moesten we nog wel heel even geduld hebben, want ze boden die regeling wel aan maar hun systemen waren nog niet up to date (de regeling ging in vanaf januari 2014) nou ok, Als het toch al zo goed als rond is dan kunnen we best even wachten tot jullie systemen het aan kunnen. Zodra die datum gepasseerd was diende we de hypotheek aanvraag in. Na een week kregen we bericht van de bank. Geachte heer en mevrouw, de hypotheek aanvraag is afgewezen! Ik moet zeggen dat was best een klap, hoe moet het nu verder? binnen nu en 2 weken staat wel de afspraak bij de notaris voor de overdracht. Mijn hersenen maakte gelijk over uren hoe kon het nou? Het was toch al toe gezegd? Na verder te hebben gelezen. zagen we al snel dat het er om ging, dat hun systeem deze aanvraag nog steeds niet kan verwerken en dat ze ons graag als klant verwelkomen in januari 2015. Ja hallo! die tijd hebben we niet. Jammer maar helaas die prachtige rente stand van 2,9% kunnen we dus ook vaarwel zeggen.

Nu hebben we inmiddels bij een andere bank een hypotheek aanvraag ingediend. Een bank die deze regeling naar eigen zeggen wel aan kan. We wachten het weer af. Spannend is het zeker wel. Helemaal omdat aankomende maandag de afspraak staat bij de notaris. Mochten we voor die datum geen finaal akkoord hebben dan betekend dat ook extra notaris kosten.

Het kromme aan het hele verhaal is. Dat bank 1 de hoofd bank is, en dat Bank 2 een zuster onderneming is en die dus onder Bank 1 valt. Lang verhaal kort gemaakt we lenen ( onder een andere naam) van diezelfde bank ( als alles word goed gekeurd) tegen een hogere rente!

Gelukkig heb ik ook goed nieuws te melden. De bank garantie van onze huidige woning is gesteld en daarmee ook officieel verkocht.

1 opmerking:

  1. Ik denk dat je de overdrachtsdatum niet gaat halen.
    Het zou me verbazen als je die hypotheek zo snel rond krijgt.
    Sterkte in de strijd.....

    BeantwoordenVerwijderen