maandag 19 mei 2014

Geniaal kind!


afgelopen weekend, was het prachtig mooi weer, ik had al zitten te bedenken hoe ik voor de kinderen een zwembadje kon realiseren zonder weer iets te moeten aanschaffen, verder dan het babybadje kwam ik niet. Maar het baby badje is inmiddels toch echt te klein voor twee peuters.
Dan zie ik het al voor me hoe ze ruzie maken omdat ze er alle twee in willen. Half op elkaar zitten te duwen en te trekken, nee dat leek mij niet zo'n goed idee. Dus na overleg met manlief had ik besloten dat ik ondanks dat ik zo ontzettend moe ben naar het winkelcentrum zou gaan om een opblaasbadje voor de jongens te halen, manlief had immers nachtdienst gehad en dat kon ik niet van hem vragen. Hij had ook al zoveel gedaan afgelopen dagen maar dat terzijde. Een zwembadje dus, ik gaf de jongens een schone broek deed ze de schoenen aan en zette de fiets in de tuin. Toen onze jongste zoon van net 2 jaar maar bleef vragen wat we gingen doen want hij wilde zo graag lekker spelen.
Ik zei hem dat mama een verrassing had en dat we daarvoor naar de winkel zouden gaan.
Welke verrassing dan? Na een aantal keer zeuren en vragen gaf ik toe en ik vertelde dat we een zwembad zouden gaan kopen, toen zei dat slimme ventje: mama zwembad maken in zandbak?
Zo geniaal! Dat ik er zelf niet opgekomen was! Ik gooi het maar op de vermoeidheid! De zandbak hadden we 2 weken geleden leeg gehaald omdat de jongens het leuker vonden om het zand door de hele tuin te gooien dan er daad werkelijk mee te spelen in de zandbak. Die stond dus ongebruikt in de schuur.

de schoenen weer uit, Zwembroeken van boven gehaald kinderen omgekleed. Fiets weer terug in de schuur, zandbak uit de schuur gehaald. De zandbak heb ik eerst goed schoongemaakt. ( lees afgespoeld met de tuinslang) daarna gevuld. En de kindjes? Hadden het super naar hun zin. Ze konden heerlijk in het zwembadje poedelen, en hoefde niet naar het winkelcentrum.

Zelf was ik ook erg opgelucht, ik hoefde niet met twee kinderen op de fiets en daarna het winkelcentrum nog door opzoek naar een geschikt en betaalbaar opblaasbadje, om vervolgens weer terug naar huis te gaan om de boel op te blazen. Het scheelde nu niet alleen geld en tijd maar ook een berg energie en Ergernis, ergernis omdat een opblaasbadje bij ons niet eens een heel seizoen mee gaat. Die dingen gaan altijd stuk op het moment dat er in de winkels geen badjes meer zijn of als de winkels niet open zijn. Dit jaar voor ons dus niet opblaas badjes maar een lekkere stevige plastic schildpad zandbak/ zwembad geval die tegen een stootje kan en groot genoeg is voor onze jongens.

Ik ben trots op onze jongste zoon! Met zijn geniale idee!

6 opmerkingen:

 1. Grappig he dat je soms meer bezit dan je zelf beseft of het voor een heel ander doel kunt gebruiken. :-) Het scheelt weer geld en spullen in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slimme oplossing. Bij ons gingen die opblaasbadjes ook altijd kapot!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. soms kan de oplossing zo simpel zijn. de kinderen hebben in ieder geval een hoop pret gehad in het bijna niet stuk te krijgen bad.

   Verwijderen
 3. dankje, wij zijn dan ook heel trots op ons ventje.de juiste oplossing op het juiste moment.

  BeantwoordenVerwijderen