zondag 29 december 2013

En daar ging ons spaargeld

Ruim een week terug zijn we op verjaardagsvisite geweest aan de andere kant van het land bij familie. Omdat we toch al zo'n stuk op weg waren hadden we besloten om dan maar door te rijden naar Duitsland. Na vele blog berichtjes was ik erg nieuwsgierig geworden of Duitsland echt goedkoper is en de moeite waard om naar toe te rijden ( van uit het westen). We bezochten een kaufland wat ons opviel was dat de winkel wel erg groot was! Ik wilde er graag heen om pampers in te slaan. En dat hebben we dan ook gedaan. Al snel stonden er 8! Dozen pampers in onze karren. Want omgerekend waren de pampers perstuk 4 cent goedkoper dan in Nederland in de aanbieding. Verder hebben we nog wasmiddel en een paar flessen wasverzachter ingeslagen, omdat het zo lekker Ruikt en ik het normaal eigenlijk te duur vind. Ook douche gel en deodorant voor manlief scheelde ongeveer 30 cent perstuk ( in vergelijking met een budget winkel of reclame) dus daar hebben we er ook wat van mee genomen. Verder viel het ons op dat het groente en fruit een stuk goedkoper is dan in Nederland en dat er een groot aanbod is Van biologische producten. Echter hebben we dat niet mee genomen. Met de gedachte van een lange terugreis van 2 uur durfde we dat niet aan. En aangezien we al 8 dozen in de karren hadden staan besloten we naar de kassa te gaan. Want ja behalve die dozen moest ons gezin ook nog in De twingo. Bij de kassa mochten we 213 euro afrekenen. Het viel mij mee met de voorraad pampers hopelijk kunnen we even toe. Ook hebben we de auto vol getankt voor ruim 50 euro. De liter prijs was 1,51 euro wat een verschil ten op zichtte van Nederland. Ook hebben we onderweg nog wat gegeten de kosten waren 23 euro. Voor ons gevoel was het het nu wel waard om er voor om te rijden en dat kwam door de pampers. Als we geen pampers meer nodig zouden hebben zou het voor ons niet lonen om er voor om te rijden. We hadden een heerlijk dagje weg/ vakantie gevoel.

Sinds juni dit jaar volg ik in grote lijnen het paleo principe. Daardoor gebruiken we heel veel andere producten.we letten Meer op gekke toevoegingen en kiezen vaker voor een ander alternatief. Echter hangt hier wel een hoger prijs kaartje aan. Door veel dingen via internet te kopen beperken we de kosten zoveel mogelijk. Nu was het Afgelopen week zover dat het weer tijd was voor een bestelling. En zo kwam het dat ik een bestelling plaatste, en 169 euro mocht afrekenen, niet te veel bij nadenken gewoon op betalen drukken. Want mijn gezondheid is me veel belangrijker dan onze spaarrekening.

Ook door het paleo kwam ik gister op nog meer uitgaven. In januari paste ik nog in maat 44, afgelopen jaar heb ik meerdere keren geshopt omdat mijn kleding gewoon niet meer paste. Gister was het punt dat ik het zat was dat mijn kleding als een hobbezak om mijn lichaam heen hing, me broek steeds afzakt. En dat ik dus nu maat 40 in ruilde voor Maat 38! Wie had dat gedacht! Het voelde zo super en zo lang terug dat ik in die maat paste, dat de rits moeite loos dicht ging. Vandaag dus mijn te grote kleding maar opruimen uit de kast, en mijn nieuw geshopte garderobe in mijn kast te leggen. Die was ook in no time bij elkaar geshopt. Ik winkel altijd graag in een outlet shop. Ik hou van nieuwe kleding maar de nieuw prijs wil ik er gewoon niet voor betalen. Mode daar in tegen doet mij helemaal niets. Ik vind iets leuk of niet leuk en of dat nou mode is? Of niet? Maakt me niet uit. Het moet vooral lekker zitten, functioneel zijn en er leuk uitzien. En gister kon ik dus Heel goed slagen in 1 winkel en met half uur stonden we weer buiten. Een volle tas kleding rijker en 170 euro armer.. Maar ach daarvoor had ik 2 spijkerbroeken, 2 warme wollen vesten en 6 shirts met een lange mouw.

Ook heeft manlief nog een paar nieuwe schoenen gekocht dat was ook hard nodig en de kosten daarvan waren 100 euro.

En dan heb ik het niet eens over de uitgave van de Feestdagen gehad. Af en toe is het zo heerlijk om te shoppen. Geld uit te geven en dan even niet te besparen op alles. Ok alles wat we gekocht hebben, hebben we op voor ons de meest voordelige manier gedaan. Maar alsnog een groot bedrag alles bij elkaar. Dus vanaf nu weer rustig aan en terug naar bespaar en consuminder stand want de Hypotheek lost zich helaas Niet zelf af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten