dinsdag 24 december 2013

Kerst stress/ drukte wat is dat?

Kerst stress of drukte dat hebben wij niet. En wat is dat heerlijk! Doordat manlief moet werken de beide kerstdagen vieren wij geen kerst met kerst. En dat is eigenlijk best voordelig. Geen speciale kerst diners thuis.  Dus niet die drukke supers in.  En door te werken met de kerst dagen staat daar een compensatie Tegen over in de vorm van overuren. Toch heel leuk als je bedenkt dat je voor 1 dag werken 2 vrije dagen terug krijgt.( uit laten betalen kan natuurlijk ook, maar voor ons is vrije tijd meer waard) De kinderen hebben nu nog een leeftijd dat ze niet weten wanneer het kerst is. Kerst is op het moment dat wij het vieren. En omdat wij zelf ook geen waarde hechten aan een datum maar meer aan het samen zijn. Werkt dit goed voor ons.


afgelopen weekend hebben we alvast een heerlijk kerstdiner gehad  bij de ouders van manlief. Compleet met pakjes onder de boom voor de kleinkinderen. Wat was het gezellig en wat hebben we heerlijk gegeten. Doordat zij dit hadden georganiseerd was het voor ons een kwestie aanschuiven en genieten. De volgende ochtend besloten we om onze pakjes thuis ook onder de boom neer te leggen.
Dit waren we echter aan het begin van de maand niet van plan. Maar toen ik te horen kreeg van mijn moeder dat ze per kind ongeveer 10-12  Cadeautjes voor Sinterklaas had.hebben we besloten om met Sinterklaas 3 cadeaus per kind te geven en de rest te bewaren voor onder de kerstboom. En dat is een goede beslissing geweest. Wat hebben ze dan gekregen onder de boom, een lekkere warme pyjama, een politie of ambulance auto, Een uitbreidingsset met wegdelen van de toet toet serie, strijk kraaltjes, een puzzel, potjes klei, en zo nog wat dingen.


Voor ons is dus de december drukte voorbij. Wat eigenlijk door de vele, verjaardagen bij ons al in november begint. Elke week is er in november wel iemand jarig waardoor we de familie dan elke week wel zien op een verjaardag. Kerst is de afsluiting. Ik kijk dan meestal ook al uit naar januari wanneer het gewone dagelijkse leventje weer begint. Geen tot weinig verplichtingen en vooral rust.

Ik wil iedereen hele fijne feestdagen wensen! En vergeet niet te genieten van de mensen om je heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten