zondag 15 december 2013

Kale kerstboom

Vol goede moed zetten we vorige week onze kerstboom op. Heel gezellig samen met de kinderen de boom versiert. En hij stond er werkelijk waar weer prachtig bij.

Mijn moeder heeft de traditie gestart bij elke speciale gebeurtenis een kerstbal te geven. De geboorte van onze zoons, onze trouwdag en noem maar op. Langzaam hangen er steeds meer ballen in de boom met een speciaal verhaal. Als je de ballen dan uit pakt dan komt de herinnering weer naar boven. Een bijzonder moment, dit jaar dus samen met de kinderen. Heel voorzichtig werden de ballen uit gepakt en opgehangen. Toen het klaar was stond de boom er prachtig bij. Al snel had onze jongste zoon er een spelletje van gemaakt om een bal uit de boom te halen en dan zo hard mogelijk weg te rennen. In het begin was het best grappig al laat je dat niet merken. Een jongetje van bijna 2 met super ondeugende oogjes en big smile. Na een paar dagen was voor mij de lol er echt wel af. Helemaal toen er dingen stuk gingen. Daarvoor is het mij gewoon te dierbaar. Dus gister avond heb ik de doos er weer bij gepakt en alle ballen zorgvuldig ingepakt. Met het resultaat een hele lege kale boom. Ik weet zeker dat als ik later de foto's terug zie van onze kale boom ik er wel weer om lachen kan. Maar voor nu, is het gewoon erg jammer. Nu de twijfel zullen we ergens goedkope plastic ballen gaan kopen of dat we het zo laten?  Ach misschien ook wel leuk.. Als je later kan vertellen over de kerst met die o zo kale boom. Hele fijne feestdagen gewenst!

4 opmerkingen:

 1. Mijn kinderen maakten op de basisschool allerlei zelf geknutselde versieringen van denappels, sterren van rood gekleurd karton met glittertjes er op geplakt, stukjes leuke stof en daar poppetjes van gemaakt, noem maar op. Die "moesten" elk jaar weer in de de boom, totdat ze er te oud voor werden. Zijn je kinderen oud genoeg om zelf wat te knippen en te plakken? Dan lijm jij er wat glitter op.
  En kun je bovenin niet iets hangen waar je zoontje niet bij kan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zuinigaan, bedankt voor je reactie. het is echt een heel goed idee om zelf de versiering te maken. ik heb een heerlijke zondag middag gehad samen met mijn oudste, samen de kerstboom versiering geknutseld, en trots dat hij is. en de boom ziet er erg leuk uit, op en top kerst.

   Verwijderen
 2. Superleuk dat elke kerstbal een eigen verhaal heeft. Dat maakt het speciaal.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk bij elke kerstbal een verhaal. Mijn dochter gaat dit jaar uit huis en ik ga haar ook een kerstbal geven bij speciale gelegenheden in de toekomst. Bedankt voor de TIP.
  Gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen