vrijdag 6 mei 2016

Zomerkleding

Na een paar dagen mooi weer moesten wij er toch echt aan geloven, er moest zomerkleding gekocht worden. Oudste zoontje had slechts 1 t shirt in de kast en die was na 3 dagen toch echt aan een wasbeurt toe. Vanmorgen stapte ik dus met oudste op de fiets op weg naar het winkelcentrum. We reden eerst langs de schoenen winkel voor een stel sandalen want zijn winterschoenen waren ook wel erg warm.

In de schoenenwinkel had ik een kleine discussie want zoontje wilde heel graag schoenen met glitters en zocht een paar prachtige zilvere glitter sandaaltjes uit. Prima lieverd pas ze maar even. Hij liep er even op rond maar melde heel teleurgesteld dat ze niet goed zaten maar dat hij ze wel heel mooi vond. Ik gaf hem een ander paar aan en die paste hij. Die zaten super fijn maar waren niet mooi, tja die glitters vond hij toch veel mooier. Ik overtuigde hem om te kiezen voor het paar wat lekker zat. Je kunt natuurlijk altijd zelf glitters op je sandalen maken. En hij was akkoord.

Vervolgens naar de kledingwinkel. Niet alleen oudste was toe aan nieuwe shirts ook manlief en jongste zoontje konden heel goed een extra exemplaar gebruiken. Nu is onze ( van manlief en mij) kledingkast altijd wel minimalistisch maar om alleen tshirts in je kast te hebben met gaatjes en totaal verwassen exemplaren vind ik wel erg armoedig dus besloot ik om ook even te kijken voor manlief.
Samen met oudste koos ik 2 t-shirts uit voor manlief.

Op de kinderafdeling moest oudste even een shirt passen voor de juiste maat. Dat ging niet zonder slag of stoot ik beloofde hem dat hij slechts 1 shirt hoefde te passen, dat we thuis echt de kaartjes er uit halen omdat die zo kriebelen en dat ik weet dat het erg vervelend is maar dat hij daarna zelf de shirts mag kiezen. We liepen wel 3 keer een rondje langs de rekken maar hij vond het allemaal niet mooi. Dus vertelde ik hem dat ik even ging kijken voor zijn broertje. Ik hield wat t-shirts omhoog met de vraag zou je broertje dit mooi vinden? Nee mama die wil ik! En zo keken we samen wat rond, die is mooi voor mij en ik denk dat mijn broertje blij is met dit shirt. Ik koos voor jongste 4 shirts uit waarvan ik zeker wist dat hij ze mooi zou vinden en in de tussen tijd had ook de oudste een stapeltje shirts verzameld we bekeken/keurde ze nog even samen. Weet je zeker dat je deze wilt in die kleur? Had je gezien dat er twee kleuren zijn? Zal ik ze laten zien? Op die manier verzamelde hij zijn favoriete shirts en liepen we samen naar de kassa. Blij met zijn nieuwe shirts gingen we naar huis.

Mama, mag ik ze de volgende keer weer klikken op de computer? Het online shoppen vind hij veel fijner. Dan klikt hij zijn favorieten aan, gelijk in de juiste kleur en komt de postbode de volgende dag met een pakket speciaal voor hem. Goed schat als we dan wel eerst even in de winkel passen voor je goede maat. Afgesproken? Ja, dat is goed. Maar mama heb je dan NU glitters voor me?


4 opmerkingen:

 1. Online kleding kopen is denk ik wel makkelijker met kinderen inderdaad. Maar je moet dan wel weten dat een kledingmaat goed zit.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies het weten van de maat scheelt een hoop gedoe met retour sturen. Volgende keer word het weer shoppen via een webshop. Ik vind dat echt ideaal!

   Verwijderen
 2. Ik koop eigenlijk altijd alleen kleding voor zoon,hij is 4 jaar dus dat gaat makkelijk. Hij is nog niet zo kieskeurig wat kleding betreft. Met schoenen kopen moet hij wel mee en dat levert soms wel problemen op. Tja, ik ga hem echt niet met roze glitterslippers rond laten lopen die ook nog niet eens goed zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoontje is 5 en heel erg kieskeurig! Volgende keer shop ik ik weer online voor hem, wel zo makkelijk. En wat de sandalen betreft, ik laat hem ook niet rond paraderen met roze glitters. Maar hij is vrij om te passen wat mij betreft. spijtig voor zoontje,mmaar wij hadden dus geen Glitters in huis ;-) en nu moet hij door het leven met hele stoere oranje/ blauwe sandalen.

   Verwijderen