maandag 2 mei 2016

Logeren en Ikea

Omdat het vakantie is mocht oudste zoontje een nachtje logeren bij opa en oma. Oudste zoontje is nogal een zorg intensief mannetje dus vergt dat de nodige voorbereidingen. Om half 5 was hij welkom bij opa en oma. Omdat zoontje een zeer zeer moeilijke eter is en ik het vooral gezellig wilde houden voor opa en oma en zoontje besloot ik zelf eten mee te geven. Macaroni met gepureerde saus, ( Zachte en gladde structuren gaan het beste.) De juiste pyjama werd in gepakt, die zonder vervelende naadjes. Knuffels werden uitgezocht en ook zijn eigen kussen ging de tas in. We brachten zoontje naar opa en oma en wenste ze heel veel plezier samen.

Het gaf het ons de vrijheid om naar de Ikea te gaan. Inmiddels was ons Ikea lijstje al behoorlijk lang. Dus na het avond eten gingen wij samen met jongste zoontje op pad. Wat is dat toch heerlijk om hem even alleen aandacht te kunnen geven. En wat is het toch een vreemd verschijnsel dat kinderen de Ikea blijkbaar helemaal geweldig vinden? Dan weet zoontje niet eens van het bestaan van het speelparadijs daar.

We laden de kar flink vol, weckpotten, een ovenschaal van glas, nieuw kussen voor jongste zoontje. Want ja hij is nu ook al 4 en toch wel erg groot en toe aan een echt slaapkussen vond hij zelf. Dus zochten wij een zeer zacht en dun kussen voor hem uit. zo trots als een pauw liep hij rond door de Ikea. Verder laadde we in van het lijstje nieuwe haakjes voor in de keuken, verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamers, waxinelichtjes, soepkommen, een bier glas voor manlief, alweer want oeps ik heb de zoveelste uit mijn handen laten vallen. Maar het meest blij ben ik toch met iets wat niet bewust op ons Ikea lijstje stond. Ik kocht namelijk allemaal verschillende plantjes en potjes en een heuse plantentafel.

Al tijden wilde wij iets op die plek in de woonkamer. Een grote plantenbak is zo robuust en aanwezig. En het nadeel van zo'n bak ik dat je er meestal de zelfde planten in zet waardoor het helemaal zo oogt als 1 geheel en ik wilde liever iets anders dan anders. Dat is goed gelukt al zeg ik het zelf.

Nadat we betaald hadden aten manlief en zoontje nog Zweedse balletjes en kocht ik in het winkeltje een glutenvrije taart. Want er is altijd reden voor taart toch?

Manlief knutselde na thuiskomst het tafeltje in elkaar terwijl ik jongste naar bed bracht en daarna onze aanwinsten de juiste plek gaf in huis. Zette de plantjes in de potjes en ging super moe m'n bedje in.

De volgende ochtend werd oudste om half 10 weer thuis gebracht. Hij had het super naar zijn zin gehad bij opa en oma. Toch vond hij de nieuwe plantjes stom en moesten die weg, hij schopte flink in het rond en schreeuwde en gilde tegen ons. Hoewel hij het enorm naar zijn zin heeft gehad is het toch altijd veel voor hem. Dingen die anders zijn dan zijn normale ritme en dan bij thuis komst ook nog iets nieuws in de woonkamer het valt allemaal niet mee voor ons mannetje. Inmiddels is hij er aan gewend en vind hij die nieuwe plantjes toch wel stoer. Vooral die met die stekels! Want mama, dat is een cactus en die is er in heel veel soorten, ze groeien ook in de woestijn en.. en... en.. ja onze zoon is weer thuis.

3 opmerkingen:

 1. oje,,,wat een bekend verhaal. het lijkt alsof ik mijn oudste zoon 'zie' in jouw verhaal.
  heerlijk even er tussenuiteen dagje! Dat is genieten lijkt me.
  Leuk dt plantentafeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik alles zo lees over je zoontje roept dat bij mij het idee op van iets met autisme. Ik heb zelf twee wonen met die diagnose. Is geen enkel punt, maar je merkt het inderdaad als dingen veranderen of anders lopen dan verwacht.

  Je Ikea uitje klinkt erg leuk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen