zondag 1 mei 2016

Stenen en vocht

Om even terug te komen op het isoleren van de gevel. Wij gaan komende week een afspraak maken met het desbetreffende bedrijf om de gevel te laten isoleren. Het is nog heel even afwachten of onze buren ook mee willen doen in dat geval krijgen wij een kleine korting en betalen wij 308 euro. Dit is een all in prijs. Dat is toch een mooi prijsje voor extra comfort.

Ik zie in de reacties op het vorige bericht dat er iemand 7000 euro betaald heeft voor gevel isolatie, erg veel geld. Uiteraard zal het een flink verschil zijn in oppervlakte wij hebben slechts 1 muurtje onder het raam wat geïsoleerd kan worden zowel voor als achter. Het scheelt dan ook nog welk materiaal er gebruikt word? Dat dit per huis heel erg scheelt verbaasde mij. Het bedrijf heeft voor ons uitgezocht welk materiaal het beste past bij onze woning. Ook omdat wij last hebben van optrekkend vocht.

Het vocht probleem gaan we op verschillende manieren aan pakken. Manlief gaat volgende week onder het huis om een rand voegen weg te halen, daarin een speciale mat te leggen en dan weer dicht te voegen. Zodat het vocht niet meer op kan trekken. Dit is een meer dagen project omdat je maximaal een meter voeg kunt weg hakken i.v.m. de draagkracht van de muur. In juni laten wij de gevel voegen en impregneren om het doorslaande vocht te bestrijden.

En zo houd een stel stenen en wat vocht ons flink bezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten