woensdag 25 mei 2016

Oeps

Ongeluk zit in een klein hoekje, uhm kleine auto.

Manlief is druk met het project onder de vloer. De gevel waterproef maken zodat we geen last meer hebben van optrekkend vocht door middel van een speciale folie. Hij haalt een voeg weg, legt de folie er tussen en voegt het opnieuw dicht. Doordat hij onder de vloer bezig was zag hij dat de balken weer extra verstevigd moeten worden. De hoog waterstand van de afgelopen winter heeft de balken geen goed gedaan. Er waren er een aantal zo aangedaan dat er een deel van de balk verwijderd moet worden en een nieuwe balk moet worden ingelijmd en gestut.

Voor het stutten heeft manlief een ideale oplossing. Hij bestelde steuntjes die men normaal gebruikt voor een caravan. Per balk plaatst hij er twee onder. De steunen kan hij heel precies afstellen en gaan heel lang mee. We merken duidelijk verschil! De vloer deint niet meer. Als er iemand over de vloer loopt hoor je het ook een stuk minder het is en blijft een houtenvloer dus iets geluid zullen we altijd houden.

Maar nu over dat ongelukje, manlief had dus balken nodig en die ging hij zelf wel even halen met onze auto, want ja dat past makkelijk! Lieverd het is een twingo! Geen vrachtwagen. Nee dat weet ik, dat gaat prima. De eerste ronde balken halen ging ook prima. De tweede keer gleed er een balk weg en stootte heel zachtjes tegen het raam. We zijn dus nu in het bezit van een ster in onze voorruit. Oudste zoon die mee was, was best een beetje huiverig om het mij te vertellen, die dacht mama word vast boos. Boos kon ik er niet om worden. Samen met oudste zoontje heb ik flink gelachen. Want papa is best eigenwijs af en toe. Ja dat vond hij ook wel.

Dus stond er een afspraak met car glass in de agenda. Gelukkig zijn we goed verzekerd en word er alleen het eigen risico van 75 euro in rekening gebracht.
2 opmerkingen:

  1. Ai, dat is een dure grap! Voor dat geld had je het ook thuis kunnen laten bezorgen, of een klein busje huren via SnappCar. Maar goed, een ongeluk zit inderdaad in een klein hoekje. Accepteren, dat is het enige dat je kunt doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Accepteren en loslaten... let it go, let it go, je verandert het toch niet meer... #zeizijheelwijs #endatvaltnietaltijdmee ;-)

    BeantwoordenVerwijderen