zondag 24 april 2016

Reuring

Er is een hoop reuring in huize blogaanmnbeen, dat verklaard grote deels de weinige berichtjes die ik geplaatst heb.

De afgelopen twee weken hebben wij namelijk een buurmeisje veel over de vloer. Ze word smorgens vroeg gebracht en dan loopt ze met ons mee naar school. Ik breng haar naar de klas en tussen de middag eet ze een boterham op school. Smiddags uit school gaat ze weer met ons mee naar huis en word met een beetje geluk voor 9 uur opgehaald. Ze eet dus savonds mee. Voor haar een hele impact maar ook voor ons als gezin. Gelukkig is het een heel makkelijk kind. Toch merk ik aan mijn lichaam dat het eigenlijk veel te veel is. Savonds zit ik te trillen op de bank. Ik heb de hele dag door koorts aanvallen. Puur door de overbelasting. Ik moet nee zeggen, het kan niet. Maar ik kan het niet, dat nee zeggen.

Ik wil graag de mensen helpen die zo enorm hun best doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Buurman een nieuwe baan na een periode van werkeloosheid, en buurvrouw een tweede baan erbij. Ik heb er zeker bewondering voor hoe ze zich hier door heen slaan. Toch hoop ik heel stiekem dat er snel een plekje is op de bso.

Ben jij goed in nee zeggen? Wat zou jij doen in deze situatie?

7 opmerkingen:

 1. Zou ik ook moeilijk vinden in jouw geval. Toch zou ik het wel voorzichtig aankaarten, je hebt ook maar 1 lijf en daar moet je zuinig op zijn. Hopelijk is er snel plaats voor je buurmeisje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop ook dat er snel plaats is. Toch is het ook fijn om iets voor ze te kunnen doen.

   Verwijderen
 2. Oef, moeilijk hè!
  Maar ik zou toch duidelijk zijn en eerlijk vertellen dat je graag wil helpen maar dat dit teveel is! Jij mag er niet aan onderdoor gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had al aangegeven dat de vakantie, voor ons echt vakantie is. Manlief heeft zijn zomer vakantie nu. De zomer vakantie moet hij gewoon werken. Dus wilde wij als gezin door brengen. Toch was het buurmeisje er gister weer. Ik heb aan gegeven dat we de rest van de week plannen hebben als gezin en dat het helaas niet uit komt. Dit had ik al voor de vakantie aan gegeven.

   Verwijderen
 3. Oef, moeilijk hè!
  Maar ik zou toch duidelijk zijn en eerlijk vertellen dat je graag wil helpen maar dat dit teveel is! Jij mag er niet aan onderdoor gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai, dat is lastig! Ik snap dat je graag wilt helpen, maar dat moet niet ten koste gaan van jezelf. Ik zou het toch bij hen aankaarten, er een grens aan stellen. Hoe lastig dat ook is, begrijp mij goed...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is zeker lastig. Misschien moet ik manlief gaan inzetten. Die is beter in nee zeggen hahaha

   Verwijderen