zaterdag 2 april 2016

Financiële planning overboord

Het prachtige plan wat ik op stelde gooien we overboord. Best wel balen maar het heeft een belangrijke reden.

We hebben sinds deze winter een probleem met vocht doorslag in de woonkamer. Daarvoor lieten we al eerder gaten boren in de gevel. Wat zorgt voor de nodige ventilatie onder het huis waardoor het vocht probleem al iets verminderde. Toch hebben we nog steeds last van schimmelvorming op de muur. Schimmels in huis zijn nou eenmaal niet echt bevorderlijk voor de gezondheid. Waardoor we hebben besloten dat we dit probleem eerst aanpakken alvorens ons mooie financiële weer voort te zetten.

De voornaamste oorzaak van het probleem zijn hele slechte voegen. Eerlijk gezegd verbaasd mij dat niet aangezien hier en daar al behoorlijk wat voegen loslaten. Dat dit een puntje van aandacht verdiende wisten wij overigens al maar dat het nu boven aan ons prioriteitenlijstje komt te staan is toch wel even slikken. We hebben er inmiddels een expert bij gehad en stelde voor ons een prachtige offerte op.  En dat was nog meer slikken kan ik u vertellen. Dus zodra de gehele lening ( bij familie) is afgelost gaat alles in het potje voor de gevel. Ook ons volledige vakantie geld zullen we hiervoor nodig hebben.

Als alles volgens plan verloopt zullen de werkzaamheden in juni plaats gaan vinden. Want ons genoeg tijd geeft om het bedrag bij elkaar te sparen.

12 opmerkingen:

 1. Klinkt heftig. Maar week fijn dat je er zo snel op kan reageren nu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker fijn. Toch had ik het liever gezien dat het geld in de buffer terecht zou komen, tja en die buffer is er dan om dit soort kosten op te kunnen vangen hahaha.

   Verwijderen
 2. lijkt me niet fijn die schimmels. idd slecht voor je gezondheid. Het is fijn als dat opgelost kan worden. Maar ja.....die centen he!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is flink balen zeg! Heb je de familie lening bijna afgelost, dient zich de volgende grote uitgave aan. Je kunt het ook positief bekijken: de ruimte is er om op afzienbare termijn er iets aan te doen. En vocht en schimmels zijn erg ongezond. Hoe eerder het eruit is, hoe beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat jullie het wel aan kunnen pakken. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit klinkt als een onontkoombare beslissing. Soms is het inderdaad even niet anders en moet je andere keuzes maken. Heel verstandig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer maar helaas, ik hoop dat we daarna van het probleem af zijn.

   Verwijderen
 6. Helaas, maar gelukkig dat je dit probleem aan kùnt pakken.
  Succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen