maandag 13 juli 2015

zuinige zaterdag op maandag

Meestal als wij een maaltijd eten met bloemkool blijft er best wat over. Meestal vries ik de bloemkool in om vervolgens lange tijd ongebruikt in de vriezer te liggen. Of ik zet het in de koelkast weg om te vergeten en dan dagen later in de prullenbak te kieperen zonde! Dus toen we gister avond nog een flinke pan bloemkool over hadden besloot ik wat recepten op te zoeken op internet om het restje,,, nou ja, flinke rest bloemkool in te verwerken. In veel recepten die ik tegen kwam werd melk verwerkt aangezien de jongens een melkallergie hebben was dat niet geschikt voor ons.

Na een flinke zoektocht kwam ik een recept tegen van een bloemkoolsoep. Zonder melk! En die wil ik dus graag met jullie delen.

men neme de rest bloemkool en eventueel aardappelen.

 

 



voeg water, bouillon en kerrie toe en breng het aan de kook.
bouillon, kerrie en kip.
als het kookt, de massa glad mixen met een staafmixer.
oeps een witte staafmixer is niet zo'n goed idee om te gebruiken zelfs na veelvuldig boenen blijft hij in het bezit van een geel kroontje.

Ik vond nog een zakje met een restje rijst in de vriezer. De rijst voegde ik toe als vulling van de soep. Daarna sneed ik de kipfilet in stukjes en die deed ik ook in de pan. Laat alles nog even door koken en eetsmakelijk!
 
Je zou de kip ook achterwege kunnen laten voor een vegetarische variant of in plaats van kip wat gehaktballetjes toevoegen.
 
De kosten voor de soep waren 2.53 euro voor de kip en verder heb ik alles uit de kast geplukt. 10 cent voor de lepel bouillon? en nog eens 10 cent voor de kerrie? een halve bloemkool 35 cent. 50 cent voor de 4 aardappeltjes? totaal 3.58 euro voor 4 personen. komt neer op nog geen 90 cent per persoon.
 

5 opmerkingen:

  1. Heerlijk bloemkoolsoep. In soep doe ik ook vaak los gehakt erbij, dit na pureren in vlokjes/plujes in de soep gooien en kokend even goed roeren dan valt het nog meer uit elkaar. Eidooier maakt het wat romiger, dan niet koken maar ook wel goed roeren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je voegt dan de ei dooier toe aan de hete maar niet kokende soep? Bedankt voor de tip dat ga ik ook eens proberen!

      Verwijderen
    2. Ja dat klopt. Ik doe ook wel eens een misosoep (japans) en daar een heel ei door roeren, dan worden het slierten, zo wordt het soort namaak haaievinnensoep.

      Verwijderen
  2. Lijkt me een lekker recept. Van de eidooier wist ik ook niet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was ook erg lekker! En het vulde ook ontzettend goed. Waardoor we nog genoeg over hadden voor de lunch de volgende dag.

      Verwijderen