maandag 27 juli 2015

De eerste helft van de vakantie zit er op.

Vandaag zijn we op de helft van de zomer vakantie, de eerste 3 weken zijn voorbij en we hebben er nog 3 te gaan. Ik vraag mij serieus af wie het ooit bedacht heeft dat de kinderen 6! Hele weken vrij zijn van school.

Ondanks dat we het vaste ritme zoveel mogelijk proberen te volgen zijn de jongens compleet uit hun doen. En niet alleen de kinderen hebben er last van ook ik. Het huishouden is compleet ontregeld. Om toch van de vakantie te genieten proberen we elke week een uitje te doen.

De eerste vakantie week was het prachtig mooi weer. We hadden een op en top vakantie gevoel en echt zin in de weken helemaal niets te moeten. We waren dagelijks te vinden in de speeltuinen in de buurt en ook het park werd bezocht. Er werd een dag gezellig samen gespeeld met het nichtje en we hadden een uitje naar een musical.

De musical piekerpolder op stelte met in de hoofdrol brandweer man Sam. Wij ( manlief en ik) vonden het een voorstelling van niets. Jongste bleef maar zeuren wanneer we nu naar huis gingen terwijl we net 10 minuten binnen waren. Ook aan het geluid in de zaal te horen deelde meer kinderen deze mening. Oudste zoontje zat op het puntje van zijn stoel en genoot vol op! Gelukkig maar, we waren in iedergeval niet voor niets naar de musical geweest.  De kaartjes kochten wij via een veilingsite voor 17 euro en 5 euro administratiekosten en zo kwamen wij in het bezit van 4 kaarten. De normale prijs was 17,50 per kaartje. De totale kosten voor dit uitje waren. 20 euro benzine, 22 euro kaartjes en 3,50 parkeerkosten.bij elkaar dus 45,50 euro. Broodjes en drinken hadden we van thuis meegenomen.

Verder hadden we het zwembad staan in de tuin en werd er volop met water gekliederd en gespeeld.

In de 2e vakantie week gingen de jongens een nachtje logeren bij opa en oma. Ik had dus heerlijk een dag m'n handen vrij en kon uitslapen. Iets wat ook nodig was aangezien de jongens flink aan het spoken zijn snachts. Ook werden er wat bezoekjes gebracht aan de huisarts. Oudste zoontje had last van vervelende uitslag. Grote rode vlekken met witte blaasjes er op. Die elke 20-30 minuten opkwamen en weg gingen en zich verplaatste over zijn lichaam. De huisarts vond het ook wel vreemd maar adviseerde in de eerste instantie om het in te smeren met vaseline en dan zou het wel weg gaan. Ik had hier mijn vraag tekens bij maar goed de arts zou het wel weten toch? De dag erna was het nog steeds het zelfde ook het in het insmeren zag ik weinig aangezien het zich steeds verplaatst. De arts schreef een drankje voor die de allergie weg zou nemen en ook de jeuk. Na een flinke strijd met zoontje kreeg hij toch iets van het drankje binnen. Maar de blaasjes gingen niet weg. We kregen een verwijzing van de huisarts om bloed te gaan prikken. Daar verdiende zoontje een heus kanjerdiploma omdat hij zo dapper was geweest. In werkelijkheid schreeuwde hij de boel bij elkaar en moest ik hem heel stevig vast houden. We hielden hoop dat we er achter zouden komen wat de allergische reactie zou veroorzaken. Helaas was de uitslag negatief en heeft zoontje nu nog steeds last. Het advies wat we kregen was, flink blijven smeren en het drankje blijven geven dan moet het over gaan.


op het moment ziet het er zo uit.
Ik moet zeggen dat ik het erg met zoontje te doen heb. Hopelijk gaat het inderdaad weer vanzelf over.

Ons uitje in de 2e vakantie week was een dagje naar het Zuiderzee museum samen met mijn opa en oma en mijn moeder en haar vriend en mijn broertje. Dit op verzoek van mijn opa en oma. Ze wilde wel eens al die oude dingen zien. We hadden een heerlijke dag. Opa en oma aten een heerlijke vers gerookte paling en keken hun ogen uit. Toch had opa nog een kleine kanttekening. Want we zouden toch oude dingen te zien krijgen? Nou ik vind er helemaal niets ouds aan. Oma gaf aan dat ze het leuk vond om de dingen uit haar jeugd terug te zien. In het museum zijn heel veel bankjes en dus kozen we tegen lunch tijd een rustig plekje uit en gingen in het zonnetje zitten lunchen, met ons eigen mee gebrachte broodjes en drinken. Daarna liepen we weer rond. Jongste mocht zijn eigen spring touw maken. En oma wilde dat touw wel even uit proberen. Waren het niet dat ze met haar bejaarde leeftijd zichzelf een beetje had overschat en ze viel dus vol op haar bips. Het was een hilarisch tafereel waar oma gelukkig ook heel hard om moest lachen en ze hield er behalve een grote blauwe plek op haar bil niets aan over.  We wilde eigenlijk ter afsluiting van de dag uit eten gaan. Voor oudste is dit niet te doen. Eerst een dag vol met prikkels in het museum en dan ook nog uit eten en dus besloten we naar mijn moeders huis toe te gaan en dan chinees af te halen. Het smaakte iedereen super. Zelf vond ik het erg jammer dat ik door mijn dieet niet meer dan rijst kon eten. Na het eten een dronken we nog een kop koffie en gingen op huis aan. De kinderen vielen in slaap in de auto en hebben we thuis snel doorgelegd in bed.

Dit uitje was het verjaardagscadeau voor opa en oma en dus betaalde we met zijn alle voor opa en oma. De kosten voor dit uitje kwamen in totaal op 31 euro per persoon. Voor ons gezin 62 euro. ( de kinderen werden niet mee gerekend.)

De 3e vakantie week. Was vooral erg regenachtig en grauw. Toch pakte we de auto in en gingen op weg naar de camping. De ouders van manlief stonden een weekje op de camping en wij mochten een nachtje komen logeren en vakantie vieren. Dus reden wij naar Drenthe. Wat was het prachtig mooi en wat was het leuk dat ik er bij aankomst achter kwam dat het dezelfde camping was waar ik vroeger altijd de zomervakantie vierde. Leuk om het terug te zien. We maakte een wandeling naar de hunebedden en werden onderweg opgeschrikt door heel veel politie, met speurhonden en paarden. We werden aangesproken of we misschien een dementeerde mevrouw hadden gezien van 80+ en ze lieten een foto zien. De vrouw was al even vermist en ze zochten haar nu. Gelukkig weten we nu dat ze bewuste vrouw inmiddels gevonden is in een diepe greppel waar ze 2! dagen in heeft gelegen gelukkig maakt ze het goed. We maakte de wandeling af en genoten van de o zo mooie natuur daar.
savonds was iedereen zo moe dat we nog voor half 10 allemaal in bed lagen. Ondanks het vroeg naar bed gaan heb ik weinig slaap gehad. Het luchtbed waar we op lagen was lek en midden in de nacht kon manlief een andere opblazen. Ook was jongste zoontje wakker van 1 tot 4. Dus manlief kroop in zijn bed en zoontje bij mij op het luchtbed. Oudste zoontje stond weer vroeg naast zijn bed. Vandaag hadden we een dagje Drouwenerzand in de planning maar toen we naar buiten keken zagen we dat het wel erg grijs en grauw was. Dat weer hield ons niet om toch op pad te gaan.

Ik was er nog nooit geweest en ik moet zeggen dat het voor de kinderen echt helemaal geweldig is! ook de prijs is prima! Voor 13.50 euro per persoon mag je onbeperkt in de attracties maar ook het eten en drinken zit bij de prijs is. Dus aten wij frietjes als lunch met een lekkere snacks voor de liefhebber. Voor de kinderen was er limonade en voor de volwassenene koffie thee of water. Ook kon je onbeperkt soft ijsjes eten. Ook kun je een stuk fruit per persoon pakken. Oudste zoontje vond de attracties allemaal maar spannend en koos de rustige dingen uit. zoals de vliegtuigjes,terwijl jongste genoot van de achtbaan en het schip. Ik moet zeggen dat het zeker voor herhaling vatbaar is als we daar een keer in de buurt op vakantie zijn. De rekening deelde we met mijn schoonouders waardoor wij met zijn 4 slechts 40 euro hoefde te betalen. Zo lief! dankjewel! Aan het einde van de middag stapte we in de auto en reden we weer terug naar huis. De koste voor deze 2 dagen minivakantie waren 60 euro voor een tank benzine en 40 euro voor het pretpark totaal 100 euro.

Nu zijn we dus al in de 4e vakantie week.
En vandaag is het weer, weer regenachtig en hebben we besloten om een ochtendje naar de indoor speeltuin te gaan met de jongens. Ze zijn bijna niet de houden en echt onwijs vol van energie. Dus lijkt mij dit een super oplossing. Helemaal als je bedenkt dat manlief vanmiddag weer te werk mag en het waarschijnlijk een stuk gezelliger is in huis als de jongens een beetje energie kwijt zijn. Dus ga ik nu snel de tas in pakken en schoenen aan doen!

Een hele fijne dag allemaal en geniet van jullie vakantie! Dan tel ik stiekem af tot hij voorbij is.

5 opmerkingen:

 1. Wij hebben pas een week gehad dus nog 5 te gaan. Ja, het is erg erg lang voor iedereen. Ook de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Samen met manlief plan ik een dagje weg in. Even zonder de kinderen iets doen. Dan kan ik met frisse moed de rest van de vakantie tegemoet.

   En de jongens zullen ook een leuke dag hebben bij opa en oma.

   Verwijderen
 2. Een gekje vraag. Weet je of hij misschien wormpjes heeft. Soms zie je deze uitslag bij een worminfectie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal geen gekke vraag! Dankje wel voor het mee denken!

   Verwijderen
 3. Ik vind de zomervakantie ook altijd vrij heftig. Hier zijn we nog niet eens op de helft...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen