zondag 14 juni 2015

Uitstel gedrag en opruimen

Als ik ergens goed in ben, is het wel in dingen uitstellen. En dat blijkt maar weer als je bedenkt dat het inmiddels al ruim 6 maanden geleden is dat we verhuist zijn. De zolder stond nog steeds vol gepakt alsof het gister was dat we hier zijn komen wonen. Dozen, tassen, zakken allemaal neer gezet om er vervolgens niets meer mee te doen. Tot gister.

Het was ook perfect opruim weer. Buiten regenachtig en niet te warm dus prima om op zolder te zijn. De kinderen vermaakte zich wonder boven wonder heel goed op hun eigen slaapkamers. Samen met een berg knuffels werd er speelgoed winkeltje gespeelt, speelgoed dokter, restaurantje, trucjes doen en noem maar op.

Manlief heeft een begin gemaakt aan de overloop en hield de kinderen in de gaten. Terwijl ik me dus stortte op de zolder. Gewapend met een emmer sop en doekjes ging ik naar boven. Ik worstelde me letterlijk tussen de troep door en begon doos voor doos en tas voor tas open te maken en uit te zoeken.

De hele middag was ik druk. Af en toe een plas en koffie pauze als ik weer een vers sopje nodig had. Bijna alle dozen zijn nu uitgepakt en de inhoud opgeruimd of weg gedaan. Er staan nu nog 3 dozen vol met puzzels waarvan ik niet zo goed weet waar ik die wil bewaren. Verder heb ik een flinke doos vol met spul voor op MP en een doos met dingen voor de kringloop. Ook verlieten er 3 grote vuilniszakken ons huis.  Toen manlief aan het einde van de middag een kijkje kwam nemen op zolder maakte hij de opmerking. Goh je hebt alles opgestapeld! uhm wat heb ik opgestapeld schat? nou ja die 3 dozen. Ja precies en wat vind je van de rest? uhm welke rest? Hij zag dus werkelijk niet waar ik de hele middag nou zo druk mee was geweest.

Ik vroeg hem wat we wilde met de combimagnetron die op zolder stond. Een oudje van mijn opa en oma geweest. Nou die kan en mag wel weg. Aangezien we in dit huis beschikken over een super luxe dubbele oven en simpele magnetron. Staat hij nu nutteloos op zolder. Manlief appte mijn broertje met de vraag of hij interesse had voor zijn uitzet. Broertje liet weten dat had hij rond etenstijd bij ons zou zijn om hem op te halen. Fijn! En als je dan toch rond etenstijd komt schuif je dan gezellig aan?
En dat deed hij.

En toen was het dus al zaterdag avond en had ik geen tijd gehad/ gemaakt om een zuinige zaterdag online te zetten. Volgende week beter. Toen broertje weer richting huis vertrok en de kinderen beide lagen te slapen plofte ik samen met manlief op bed voorzien van een kop thee. We keken een aflevering van Orange is the new black op Netflix. Daarna viel ik in een diepe slaap.

En vandaag? Doe ik het heel rustig aan. Mijn lichaam doet veel pijn. En ik ben erg moe. Het is ook veel te veel om op een dag te doen een hele zolder. Maar netjes en schoon is het nu wel. Vanmiddag als manlief weer thuis komt uit zijn werk duik ik mijn bed in.

Een hele fijne zondag allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Ondanks je pijn zul je een voldaan gevoel hebben!
  Lekker dat die zolder is opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is super fijn dat het opgeruimd is, elke keer als ik op zolder ben denk ik ow ja!

   Verwijderen
  2. Wat is het toch een heerlijk ruime zolder.

   Verwijderen
 2. Heerlijk hoor, zoveel opgeruimd!
  Moest wel lachen om jouw man die er niets van zag! (heeft de mijne ook altijd..haha..)

  BeantwoordenVerwijderen