maandag 8 juni 2015

Schulden overzicht en aflosplan

Vlak na dat we verhuist waren heb ik een schulden overzicht geplaatst. Op dit overzicht was te zien dat we bij de familie 3895 euro schuld hadden en bij de bank een restschuld van 20.000 euro. Bij elkaar 23895 euro heel veel geld! Tussen door hebben we de familie schuld afgelost bij familie 1 en bij familie 2 onder gebracht i.v.m. een gevoelskwestie. Door de aanschaf van de vouwvitrage hebben we de schuld bij familie 2 nog verhoogd met 2000 euro!

Ik maakte ook een aflosplan. Eerst een plan om de schuld bij familie af te lossen. Op onze planning zou de laatste aflossing bij familie pas in augustus 2015 zijn. Echter hebben wij vorige maand (mei) de gehele schuld bij de familie al kunnen aflossen. In totaal 5895 euro vanaf december 2014. Dat is per maand 982.50 euro gemiddeld wat een hoop geld! Met de restschuld zouden we beginnen met aflossen per januari 2016. Maar plannen maak je om aan te passen toch ?

Vandaag kwam het lang verwachte belastinggeld binnen. Een bedrag van 4875 euro was bij geschreven bij manlief. Omdat dit geld bij ons valt onder het kopje extra geld en we het niet nodig hebben voor andere doeleinde, bestempelde wij het als aflosgeld. Ik vulde het bedrag aan met 125 euro zodat we een aflossing konden doen van 5000 euro. Een mooi rond bedrag en gelijk goed voor 25% van de restschuld.

Om de aflossing daadwerkelijk te kunnen doen hadden we wel wat gegevens nodig en laten die gegevens nou net op het overzicht staan die we al enkele maanden proberen te bemachtigen. Manlief waagde er vandaag maar eens een telefoontje aan. En wat bleek? Het overzicht was inmiddels al 3 keer verzonden. En een aantal keer retour gezonden. Blijkbaar hadden ze het naar ons oude adres gestuurd. Heel handig. NOT. Maar om nu weer dagen te moeten gaan wachten tot we het geld kunnen gaan aflossen zag manlief niet zitten dus kreeg hij telefonisch alle gegevens. Het overzicht ontvangen wij als het goed is deze week op ons juiste adres.

Via de website van de geld verstrekker controleerde wij nog even of het bankrekeningnummer klopte. (och het zal je maar gebeuren dat je het bedrag stort naar een medewerker.) We maakte de betaling in orde en loste vanmorgen het geld af. Waarmee het totaal aan aflossingen komt op 10895 euro. Er staat nu nog een bedrag van 15000 euro open. Het bedrag is in werkelijkheid lager omdat we een vast bedrag per maand aflossen. Toch houden wij ons vast aan dit bedrag totdat wij het exacte bedrag weten. Juist ja...dat staat ook vermeld op het overzicht.

Voorlopig zal dit onze laatste extra aflossing zijn dit jaar. Totdat ik meer zekerheid heb m.b.t. mijn Wajong zullen wij ons buffertje gaan aanvullen. Als ik hier duidelijkheid in heb kunnen we het alsnog aflossen.

De aflossingen op de restschuld hebben geen invloed op ons maandbedrag. Wel word de looptijd verkort door deze aflossing met 2.5 jaar. Toch vraag ik mij nu nog af. De rente die je per maand betaalt zal toch wel minder worden? Waardoor je automatisch een groter bedrag daadwerkelijk aflost per maand? Waardoor dan dus de looptijd nog iets korter word? of heb ik dit nu mis?

6 opmerkingen:

 1. Het is een beetje afhankelijk van de afspraken met je geldverstrekker, maar ik kan me niet voorstellen dat het rentebedrag niet omlaag gaat, dat zou wel heel slinks zijn. En dat betekent dus inderdaad dat je meer aflost per maand. Ik zou het zeker even navragen bij je geldverstrekker. Laat je goed uitleggen hoe het zit, want ze maken wel eens fouten in je nadeel. Dus als je iets niet snapt: vragen hoe het zit.
  Vergeet trouwens vooral niet te genieten van deze mijlpaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. We hebben inmiddels via mail uitleg gekregen. Het maand bedrag blijft gelijk. De daadwerkelijke aflossing word hoger en het rente bedrag lager. Waar door we nog iets eerder klaar zijn met aflossen.

   Verwijderen
 2. Super zeg, flink wat afgelost in korte tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je gaat lekker als een speer en wat goed dat de familielening al is afgelost.
  Dat geeft hen ook vertrouwen. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gegarandeerd 2% snelle leningen

  ROBINSON LOAN KREDIT (met meer dan 35 jaar ervaring) is een particuliere kredietverleningsorganisatie die financiële diensten biedt met flexibiliteit die uw dagelijkse bank niet kan bieden. De belangrijkste leningbedragen variëren van $ 5000 tot $ 1000000 tot de eerste keer dat timers afhankelijk zijn van het verloop van de lening. Met een maximale / maximale looptijd van 1 tot 30 jaar. Als u geïnteresseerd bent in een van de volgende zaken, neem dan contact met ons op via (robinsonloankredit@gmail.com) voor onmiddellijke registratie

  Bedrijfsnaam: Robinson-krediet
  Bedrijf e-mail: robinsonloankredit@gmail.com
  WhatsApp: +1(518)219-0838

  BeantwoordenVerwijderen