dinsdag 17 maart 2015

Vakantie

Een aantal weken geleden gingen we op vakantie ter eren van ons 5 jarige huwelijk. De vakantie begon heel erg leuk. Bij binnen komst zag alles er netjes en schoon uit. De schoonmaakster was net vertrokken aangezien de natte dweilstrepen nog zichtbaar waren. We zetten de tassen in de kamers nadat de kinderen hun kamer gekozen hadden. De kratten met boodschappen in de keuken zodat ik alles in kon gaan delen. Onder tussen zette ik een lekkere pot met koffie. Dat is voor ons echt het begin van het genieten. Eenmaal op de bank met een vers kopje koffie en wat lekkers en de kinderen met een beker limonade met wat lekkers. Daarna gaan we altijd op pad om het park te verkennen. Na een heerlijke wandeling keerde we weer terug naar het huisje om macaroni te gaan eten. ( ik zorg altijd dat we een pan met eten mee van huis nemen zodat ik de eerste dag alleen iets hoef op te warmen.) Na het eten hebben de kinderen een half uurtje gespeeld. De oudste gaf aan erg moe te zijn en graag naar bed toe te willen. Ik stelde voor om eerst in bad te gaan en daar stemde hij mee in. Ik vulde het bad en de kinderen vermaakte zich prima in het bad. Ze werden heerlijk rozig en vielen dan ook snel in slaap. Manlief en ik plofte op de bank neer om wat te zappen. Na een uurtje hadden we het wel gehad en besloten we om lekker te gaan slapen. Het was pas 8 uur maar we waren ontzettend moe van de reis. Binnen no time lag manlief te slapen. Maar ik kon niet slapen ik hoorde steeds van alles. Wat ik hoorde? geen idee. Een hoop gerommel en een soort van piep. De kinderen werden ook steeds wakker en oudste was bang. Ik besloot bij de kinderen in bed te kruipen zodat manlief in ieder geval een goede nacht zou hebben. De geluiden die ik eerder hoorde, hoorde ik niet meer en de kinderen sliepen weer rustig verder door mijn aanwezigheid. Ook viel ik als een blok in slaap.

De tweede dag van de vakantie hebben we ons prima vermaakt in het zwembad. We aten in het huisje een broodje met knak worstjes en soep.  Daarna gingen we nog even kijken in het centrum van het park. Daar hebben we een baan gehuurd om te bowlen. Voor de kinderen was dit de eerste keer dat ze gingen bowlen en hadden hier heel veel plezier in. Ook de dinsdag lagen we al vroeg in bed. Weer sliep manlief al snel en ik heb nog wat liggen lezen. Weer hoorde ik elke keer geluiden. De geluiden kon ik niet plaatsen maar het was meer dan de dag ervoor. Ik had het idee dat er van alles rond liep. Ik heb die nacht amper geslapen.

De woensdag ochtend bij het ontbijt viel het ons op dat er overal door het huisje heen 'chocolade hagelslag' lag. Zonder er bij na te denken hebben we de stofzuiger erbij gepakt en dit opgeruimd. Wel vreemd aangezien wij geen chocoladehagelslag eten aangezien de melk allergie van de kinderen. We vertrokken naar een stadje even verder op om een nieuw badpak te scoren. Mijne kon echt niet meer. Wonder boven wonder slaagde ik heel snel. Een prima badpak voor een prima prijs en hij zat als gegoten! We kochten nog lekkere broodjes bij de bakker om die tussen de middag in het huisje op te eten. Na de lunch pakte we de tassen voor het zwemmen. En vertrokken al snel richting het zwembad. De hele middag hebben de kinderen zich vermaakt in het peuter doe bad. Zelf kon ik ze goed in de gaten houden terwijl ik naast het zwembad op een stoel zat. S avonds aten we een patatje in het zwembad. Om daarna ons om te gaan kleden en weer terug naar het huisje toe te gaan. Onderweg was de jongste al in slaap gevallen in de kinderwagen en de oudste mopperde dat hij zo moe was en niet meer lopen kon. Manlief tilde oudste op en al snel viel ook hij in slaap. Eenmaal bij het huisje aangekomen hebben we de kinderen de pyjama's aan getrokken en in bed gelegd. Wederom plofte we op de bank en hoorde manlief voor het eerst ook het geluid. Ja, dat zei ik toch? dat ik dingen hoorde maar ik weet niet wat het is. Dan hoorde we het weer en dan was het een tijd stil maar plaatsen wat het was konden we niet. Toen we om een uur of 10 in bed lagen kon ik weer niet slapen. ik wilde toch nu wel eens weten waar het geluid vandaan kwam en wat het was. Manlief ging op onderzoek uit. In het begin kon hij niets vinden. Hij volgde de piepjes de tv misschien? De koelkast die staat te koelen? Hij drukte de verwarming eens omhoog om te kijken of het geluid kwam als de verwarming aansloeg. Allemaal geen resultaat. Tot dat, Hij de schoonmaakkast opendeed. Tig paar oogjes keken hem aan en de muizen schoten alle kanten op. Getver! muizen in het huisje. Op dat moment was het voor mij klaar. We hebben de tassen gepakt. Alles in de auto gedaan en om 23.45 hebben we bij de receptie de sleutels afgegeven. Ze vonden het erg jammer dat we vertrokken. Ze boden ons een overplaatsing aan. Maar dat zag ik niet meer zitten. Mijn energie was gedaald tot min 10. Nachten slecht slapen. Leuke maar drukke dagen op vakantie en een auto inpakken, ik zat echt aan mijn tax. Amper kon ik nog op mijn benen staan het enige waar ik naar verlangde was mijn eigen huis en bed. Bij de receptie gaven ze aan snel contact met ons op te nemen voor een passende oplossing en ze wenste ons een goede reis terug.

Een maand lang hoorde we niets van het vakantie park. Dus besloot manlief een telefoontje te plegen over de hoe en de wat. Maar meneer u heeft het eerder vertrekken formulier niet ingevuld dus kan de klacht niet in behandeling genomen worden. Dat formulier had u ter plekken in moeten vullen. Tja, Wij zouden terug gebeld worden over een passende oplossing. En er is niets over een formulier gezegd. Telefonisch heeft manlief alle gegevens doorgegeven zodat de receptioniste die aanwezig was voor ons een formulier kon invullen zodat de klacht in behandeling genomen kon worden. En inderdaad eergister zijn we terug gebeld door het hoofdkantoor. Er is wel 4x een excuus aangeboden want muizen in een huisje dat hoort niet en is niet hygiënisch. Het spijt ze ook ten zeerste dat we een aantal dagen vakantie mis hebben gelopen op deze manier. En aangezien onze vorige vakantie bij de zelfde organisatie op een ander park ook niet helemaal volgens plan is verlopen. Toen troffen we een super beschimmeld huisje aan en zijn we over geplaatst ( de 2e avond was er pas plek) naar een ander vakantie park dan we boekte. Wilde ze ons wel tegemoet komen. Lieve mensen, Wij krijgen voor ons gezin kaartjes voor het zwembad. We mogen een dagje komen zwemmen. Ter compensatie Och ja. Dat we aan de andere kant van Nederland wonen en voor het zwembad 2.5 uur enkele reis onder weg mogen. Word voor het gemak achterwege gelaten. Wel noem ik dit kleine puntje van kritiek nog even op. Tja mevrouw dit is het enige wat we voor u kunnen betekenen. Nog excuus voor u verstoorde vakantie en ze verzocht mij toch dringend de volgende keer wel akkoord te stemmen met de overplaatsing naar een ander huisje of eerder te melden dat we last hadden van muizen. Of wel ongemak dan ook. Ook wenste ze ons nog veel zwem plezier.

Al met al hebben we erg genoten van de dagen dat we op het park verbleven. De afloop is gewoon erg jammer. Voor ons was dit DE vakantie dit jaar. Door alle klussen en het aflossen op de schuld hebben wij gewoon geen ruimte meer om het nogmaals over te doen. En de kinderen? Die hebben ook super genoten van de activiteiten die we hebben gedaan en ze vinden het maar wat spannend om te vertellen over onze vakantie met de muizen.

Hebben jullie wel eens zo iets mee gemaakt? Een vakantie die heel anders liep dan je gehoopt had?6 opmerkingen:

 1. Ja, dat hebben wij ook wel eens meegemaakt. Maar de vakanties in de c.parken, geloof het of niet. Ik ben altijd ziek. Op de een of andere manier zweven daar bacteriën rond in de zwembaden. Altijd en altijd ben ik ziek. Wij hebben afgesproken dat wij niet meer naar zo'n park gaan. En mocht het voorkomen dan ga ik niet meer naar het zwembad. Ik vermoed dat daar mijn dader woont.
  En een keer op een park in duitsland zaten er zoveel mieren. Ik was er echt vies van. De drinkbeker van dochterlief was een blok mier. Bah en nog eens bah. Voor mij hoeft het niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bah wat vies, zoveel mieren ik zou daar ook helemaal kriegelig van worden.

   Wat vervelend dat je altijd ziek word in het zwembad.

   Deze vakantie was ook bij een c park net als onze vorige waar we Een super beschimmeld huisje aantroffen. Volgend jaar wijken we toch uit naar een ander vakantiepark.

   Verwijderen
 2. Wat jammer dat jullie vakantie zo af moest lopen!

  Eerlijk gezegd vind ik de tegemoetkoming van het park een beetje slapjes. Ze hadden jullie best een gratis weekend of midweek aan mogen bieden, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij vinden inderdaad deze compensatie ook tegenvallen. Nu eerst maar eens afwachten of we inderdaad ook de kaartjes voor het zwembad thuis Ontvangen of dat we daar ook achteraan moeten.

   Verwijderen
 3. Och wat jammer dat de vakantie zo afliep zeg. En net als Mevrouw W. vind ik dat ze wel met iets beters hadden mogen komen voor jullie. Maar ja, het zij zo.

  Toch fijn dat jullie verder wel fijne dagen hebben gehad ondanks het vervelende einde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja helaas kon de mevrouw aan de telefoon niets anders aanbieden. Ook niet een flinke korting voor een volgende vakantie. ( niet dat ik weer voor een vakantiepark van deze organisatie zou kiezen)

   Verwijderen