vrijdag 20 maart 2015

Boodschappen budget.

Hoe gaat het met ons boodschappen budget?
Doordat we elke keer over het budget heen gingen hebben we het boodschappen budget verhoogd. Van 70 euro in de week naar 90 euro in de week en dit lijkt te werken.

Dit is wat we hebben uit gegeven aan boodschappen de laatste weken:

week 8: 79.35
week 9: 127.39
week 10: 68.95
week 11: 69.70

Totaal over 4 weken: 345.39 euro. Per week is dat 86,35 euro. Prima binnen het budget dus. In week 9 vierde we de verjaardag van onze jongste zoon en van mij. Er werd een heuse Jake en de nooit gedacht piraten taart besteld. Op verzoek van zoontje. Veel wist hij niet te vragen voor zijn verjaardag maar een speciale taart en een verjaardagstoel mochten volgens hem niet ontbreken. Die wens hebben we dus vervult.

Hij is flink verwent met cadeautjes, Omdat we niet specifiek dingen konden bedenken die hij graag wilde hebben, heeft hij een aantal dingen gekregen die hij al heeft. Dubbele toet toet auto's Bijvoorbeeld. Gelukkig had iedereen de bon nog en konden we het omruilen in de winkel. Zoontje had echter veel geluk toen bleek dat er een net een nieuwe serie auto's uit was. Alles kon dus moeiteloos gewisseld worden voor een exemplaar die hij nog niet had. Voor mijzelf doen we niet aan cadeaus met de familie van manlief. Dit heb ik aan het begin van het jaar besproken en iedereen zag dit eigenlijk wel zitten. Want het is alleen maar heen en weer geschuif met een envelopje. Alleen schoonmoeder zei dat ze wel een cadeau wil met haar verjaardag. Die heeft dus in februari haar envelopje gewoon gekregen. Aangezien ze geld vroeg voor plantjes voor in de tuin.
Mijn kant van de familie doet wel aan cadeautjes. Dat krijgen we er ook niet echt uit. De meeste mensen zijn al op leeftijd en mijn opa en oma willen gewoon graag iets geven. Ook mijn moeder en haar vriend willen aankomen met een cadeau. Ik denk dat het echt een straf voor ze zou zijn als ze niets mochten geven. Dit is al een issue als we met sint een max aantal cadeaus opgeven.

In week 10 en 11 heb ik er extra goed opgelet dat we geen extra dingen buiten boodschappen betaalde van het boodschappen budget zodat ik de extra kosten van week 9 weer recht kon trekken. En ik moet zeggen dit is me aardig gelukt. Ik hoop hier de komende tijd scherper op te zijn. Verder blijf ik de uitgave ook noteren waardoor we hopelijk wat meer inzicht krijgen en misschien weer wat ruimte overhouden in het budget.

2 opmerkingen:

  1. Grappig zeg! En nu blijf je er ineens onder! Wat een apart effect. Net alsof de extra ruimte er voor zorgt dat je het niet nodig hebt.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat het nu lukt met het budget.
    Ja dat heen en weer geschuif met envelopjes of cadeautjes hoeft van mij ook niet hoor, zo'n onzin vind ik dat.

    BeantwoordenVerwijderen