vrijdag 6 maart 2015

restjesdag

Regelmatig hebben wij een restjesdag. Meestal gebruik ik de overgebleven groente van de vorige dagen en die verwerk ik dan in een pastasaus, roerbak gerecht of soep. Welke optie het word hangt vaak af van welke groente restjes het zijn en wat we verder voor aanvullende spullen we nog in huis hebben. Echter besloot ik afgelopen week om iets anders te proberen met de restjes die we hadden.

We hadden broccoli gegeten en nogal wat aardappelen en broccoli over. Ook lagen er nog 2 uit elkaar gevallen gehaktballen in de pan. Ik viste al het gehakt uit de pan en deed het in een ovenschaal. Ik maakte alle broccoli roosjes fijn en schepte die vervolgens over het gehakt. Daarna sneed ik alle aardappels in plakjes om de broccoli mee te bedekken. Ik dekte de schaal af en zetten hem in de koelkast tot de volgende dag. Want ik had bedacht dat ik er wel een ovenschotel van maken kon.

Zo stom als ik was zwichtte ik in de supermarkt voor een pakje met een saus mix. In de reclame dus voordelig was mijn idee, al snel lagen er 2 doosjes saus in mijn mandje. Omdat de kaas op was kocht ik voor het gemak een zakje geraspte kaas. ( Meestal heb ik in de viezer wel wat geraspte kaas liggen in een zakje van restjes kaas. Er blijft namelijk vaak een onhandig stukje kaas over van een blok. Plakken schaven lukt dan niet meer maar raspen gaat prima.) Eenmaal thuis las ik de gebruiksaanwijzing van het doosje. Zakje saus mengen met water, gieten over de ovenschotel en afmaken met geraspte kaas. Daarna in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 15 minuten begon het heel erg lekker te ruiken. Manlief had al erge trek en ook de kinderen vroegen of het eten al bijna klaar was. Na 30 minuten haalde ik de ovenschotel uit de oven. Een heerlijke geur kwam me tegemoet en het zag er ook erg lekker uit. Tot dat alles opgeschept was en ik de eerste hap in mijn mond had. Gatver! Wat vies. Zo super zout en chemisch. Ik nam nog een paar happen maar werd er misselijk van. Ook de kinderen vonden het echt niet lekker. Dus ging ik weer richting keuken om een stapel boterhammen te smeren. Wat ons een stuk beter smaakte.

Ik kook altijd zonder pakjes en zakjes. Waarom ik dan in de supermarkt toch koos voor het gemak? De aanbieding? Ik heb geen idee. Nu ligt er dus in mijn voorraadkast een doosje met hele vieze saus voor een ovenschotel. Hopelijk kan ik er iemand anders blij mee maken in de familie die er wel smakelijk van zal eten. En de volgende restjesdag? Hou ik het maar weer oud en vertrouwd op mijn eigen brouwsels zonder pakjes en zakjes.

1 opmerking:

  1. Hihi, ja erg is dat die pakjes hè?
    Wij maken ook meestal zelf maar een poosje terug kreeg ik van iemand een pakje met een saus. Ook wij vonden het echt veeeeeeeeeel te zout en niet te eten.

    BeantwoordenVerwijderen