zaterdag 5 juli 2014

update doelen 2014

Nu we ruim over de helft van 2014 zijn vind ik het wel tijd voor een update van onze doelen.

Voor dit jaar hadden we 2 doelen. Het ene doel was 10% aflossen op onze aflossingsvrije hypotheek  en het andere doel was dat we graag wilden rond kunnen komen van het salaris van manlief.

Het aflossen van de hypotheek kost ons steeds meer moeite. Of we dit doel gaan halen is nog maar de vraag tot nu toe hebben we een bedrag van 5500 euro afgelost. Om aan de 10% te komen moeten we minimaal 8650 euro aflossen. nu zal je denken jullie zijn goed op weg, dat komt wel goed.
Er zijn alleen een paar puntjes waardoor het lastig word.

Punt 1: Omdat ik met mijn project bezig ben wat geld slurpt! Maar voor mij (en gezin) erg belangrijk is om het af te ronden ondanks dat het veel geld kost.

 Punt 2: Onze bank is echt versleten en we stellen het al maanden uit om een nieuwe bank aan te schaffen. Want aflossen had immers de prio maar Inmiddels schamen we ons zo erg voor ons bankstel dat we vandaag een nieuwe hebben besteld. Nee niet het eerste en beste bankstel wat we tegen kwamen. We zijn de afgelopen maanden vaker wezen kijken en zitten en bedenken maar komen toch elke keer weer terug bij dat ene ( hele dure, maar o zo mooie helemaal onze smaak) bankstel. Die beslissing deed onze buffer zakken tot het nul punt. Dus is het verstandiger om de buffer eerst weer op peil te brengen voor we verder zullen gaan met het aflossen.

Punt 3: We hebben een vakantie naar Disneyland geboekt voor het einde van het jaar. Gezellig met familie. Daar willen we ook genoeg te besteden hebben. Niet dat super leuke verkleedpak voor de kinderen moeten laten hangen omdat we het hebben afgelost. Niet op een terrasje kunnen gaan zitten met familie omdat het geld in het huis zit. Disneyland is toch iets bijzonders en daar wil ik van kunnen genieten zonder zorgen. Wie weet geven we amper geld uit en kunnen we na de vakantie alsnog een flinke aflossing doen. Maar ik wil die vrijheid tot die tijd wel behouden.  Ik merk dat nu we 1,5 jaar aan het aflossen zijn, we best willen blijven aflossen maar de touwtjes wat meer laten vieren en dat voelt wel fijner. Niet meer echt elke euro aflossen die over is maar ook iets meer ruimte om te leven. Ik ben nog op zoek naar een fijne balans.

Ons andere doel is het rond kunnen komen van het salaris van manlief. Door alle aanpassingen in ons budget, bijvoorbeeld doordat oudste zoon zindelijk is, de hypotheek rente die daalt door de aflossingen, en manlief die een loonsverhoging heeft gehad kunnen we per 1 augustus rondkomen van het salaris van manlief! Nou ja echt rondkomen is misschien een groot woord. Mochten er onverwachts rekeningen komen dien ik die nog op te vangen. bijvoorbeeld voor ons nieuwe bankstel. We sparen maandelijks wel een bedrag voor het onderhoud van het huis en vervanging van spullen in huis maar dit is niet toereikend. Voor nu prima omdat we het weten en daar rekening mee kunnen houden. Maar volgend jaar zullen we hier nogmaals naar kijken. dan hebben we ook het overzicht met hoeveel precies is uit gegeven in 2014 en wat ons nieuwe budget dan moet worden. Maar voor zover zijn we erg te vrede!

Wat waren jullie doelen voor 2014? En hoe staat het daarmee? Zijn de doelen inmiddels al geschrapt? of aangepast? Of al gehaald?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten