zondag 27 juli 2014

kosten van een thuis vakantie deel 2

Deze vakantie blijven we thuis. In zo verre dat we niet op vakantie gaan we gaan natuurlijk wel leuke dingen doen. Omdat ik er benieuwd ben of het goedkoper is om een thuis vakantie te houden of om weg te gaan leek het mij leuk om bij te houden wat onze 'thuis' vakantie kost.

week 2:

Deze week zijn we voornamelijk thuis geweest. Heb ik het heel rustig aan gedaan. Ik was deze week namelijk moe, moe en nog meer moe. De jongens hebben heerlijk in de tuin gespeeld. Met hun fietsjes en ballen en zwembadje.

De jongens mochten logeren bij opa en oma. We brachten ze op donderdag ochtend heel vroeg naar opa en oma toe. Zodat ze de hele dag lekker konden spelen. Ze hebben daar echt de tijd van hun leven gehad. Er werd een groot! zwembad neergezet een buurvrouw van verder op had een glijbaan over een andere buurvrouw kwam aan met een grote bak vol met bouwblokken. En zo ontstond er een buitenspeeltuin voor de jongens. En dan in combinatie met de al aanwezige loopfietsjes, stepjes, auto bergen stoepkrijt. kun je, je misschien wel indenken dat het een groot feest was! vrijdag avond gingen we de jongens weer ophalen. Omdat het zo mooi weer was hadden we besloten om het logeer feestje af te sluiten met een barbecue. De boodschappen hadden wij gehaald. voor 4 volwassene en 2 kinderen waren we aan vlees, broodjes, sauzen, salades en rauwkost totaal een bedrag kwijt van 38 euro.

Donderdag ben ik zelf weer terug me bed in gekropen nadat we de jongens hadden weg gebracht. ( manlief ook die had nachtdienst gehad) ik heb heerlijk van 8 tot 12 geslapen. Daarna lekker gegeten en een stukje met de hond gewandeld eigenlijk veel te warm, dus maar een heel klein rondje. Ik heb lekker in de tuin gezeten een boek lezen, en niets doen. S 'avonds zijn we uit eten geweest met zijn twee. Wat een luxe! de tijd helemaal aan ons zelf en geen regel met een oppas en echt heerlijk gegeten! De kosten van het uit eten waren 61 euro.

De vrijdag ochtend hadden we een afspraak staan met iemand van marktplaats. We hebben voor onze oudste zoon een 'echte' fiets gekocht met zijwieltjes. De driewieler is hij inmiddels ontgroeid en hij was toe aan iets anders. Eigenlijk wilde we graag wachten tot zijn verjaardag maar omdat hij nu vakantie heeft, het prachtig weer is en nog een aantal maanden duurt voor hij jarig is En het in november waarschijnlijk een stuk minder aantrekkelijk fiets weer. Besloten we nu al een fiets te geven. De kosten van deze prachtige tweedehands fiets waren 30 euro. Bij thuis komst parkeerde we de fiets in de schuur zodat we zaterdags als oudste zoon weer thuis zou zijn we de fiets konden afstellen en na lopen.

Toen was het tijd voor een kop koffie en daarna de boodschappen voor de barbecue. Vrijdag middag zijn manlief en ik wezen shoppen in Hoorn. We waren er al een lange tijd niet meer geweest en waren wel benieuwd hoe het er nu zou zijn. Eigenlijk is het er weinig veranderd. We deden erg rustig aan het was veel te warm. Zelf heb ik een paar nieuwe slippers gekocht. Daar was ik echt aan toe. De oude die ik aan had. Waren met Duck tape aan elkaar geplakt. De oude slippers heb ik dus ook achter gelaten in de schoenen winkel. Manlief had korte broeken nodig en ook daar zijn we voor geslaagd! Daarna hielden we het voor gezien en zijn we weer naar huis terug gegaan. De rest van de middag heb ik op de bank gelegen tot het tijd was om naar de jongens toe te gaan. Na een heerlijke barbecue namen we de jongens moe maar tevreden weer mee naar huis. De kosten van het shoppen reken ik niet mee dat valt onder het kleding budget en niet in het vakantie budget. Totaal dus een bedrag van 68 euro voor de fiets en het eten.

Zaterdag ochtend toen onze oudste zoon de schuur open deed sprong hij een gat in de lucht! wauw een grote fiets!  voor ik het wist zat hij er boven op. Hij vroeg of ik hem wilde helpen de fiets uit de schuur te halen. stapte er vervolgens weer op en hij heeft gefietst, gefietst en nog meer gefietst, de maat is precies goed, het zadel staat op de juiste hoogte en het stuur ook. Hij blij en wij blij!
We zijn om een uur of 10 op de fiets naar mijn schoonouders vertrokken. De fietstassen had ik al volgeladen met drinken, broodjes, koekje, een grootkleed en een bal. Dus nadat we op koffie visite waren geweest zijn we als verrassing voor de jongens naar het park gegaan om te picknicken. Dat was een groot succes. Na het eten, bloemetjes plukken een ketting maken, De heuvels op en af rennen in het park, voetballen. Een echt vakantie gevoel en volop genieten. Nadat we thuis kwamen ben ik naar bed gegaan om te slapen. Voor de avond stond er weer barbecue op de planning omdat er vlees over was van gister. Deze heerlijke vakantie dag heeft ons niets extra's gekost.

zondag was voor mij een rust dag. Zo moe van de voorgaande dagen. De pijn in mijn lichaam was ook erg aanwezig dus ik lag lekker op de bank terwijl de jongens speelde. Binnen en buiten. in de middag na de boterham heb ik de jongens op bed gelegd. Ze waren beide ook nog steeds moe van het logeer avontuur en de warmte zal ook wel mee spelen. dus om 1 uur zei ik we gaan even een uurtje op bed. Maar dat werd uit eindelijk meer dan een uurtje. Om half 4 hoorde ik de jongste roepen over de babyfoon mama ik ben wakker. Groot was dan ook mijn verbazing dat manlief inmiddels was thuis gekomen van zijn werk en naast me was gekropen. Waar ik helemaal niets van gemerkt heb.
Oudste zoon lag nog lekker te slapen die heb ik wakker gemaakt. De rest van de middag en avond hebben we weinig gedaan. De jongens hebben een puzzel gemaakt, gekleurd en gespeeld om 8 uur vroeg de oudste of hij naar bed mocht want hij was zo moe. Terwijl ik zelf zo iets had van. Als ze wat later naar bed gaan dan kan hun slaapkamer lekker afkoelen. Maar goed moe is moe en binnen 5 minuten lagen ze beide alweer te slapen.

de kosten voor de tweede vakantie week komen totaal op 129 euro. Een stuk meer dan de eerste week. Dat komt omdat we de afgelopen week erg luxe hebben gegeten. En ach dat moet best een keer kunnen het is immers vakantie!
5 opmerkingen:

 1. Klinkt echt heel gezellig allemaal. Ik hou ook altijd thuis vakantie en vind het zalig. Veel plezier nog verder. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje ineke! ook een hele fijne thuis vakantie gewenst!

   Verwijderen
 2. Die rare moeheid eventueel met de huisarts bespreken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi fabiooltje, bedankt voor je reactie. ik heb fibromyalgie wat oa. veel pijn en vermoeidheid veroorzaakt, ik moet wat meer balans zien te vinden in de dagelijkse belasting. op mijn betere dagen wil ik en doe ik te veel waardoor ik daarna gelijk weer in een diepe dip val. veel slapen en veel pijn. maar ooit zal ik dat wel leren.... toch? balans.

   Verwijderen