woensdag 7 september 2016

Terug in het ritme

De vakantie zit er inmiddels al een ruime week op. Het schoolleven en het daarbij behorende ritme en de agenda vol met afspraken heeft weer zijn intrede gedaan in het gezin. Dat is op zijn zachts gezegd even wennen.

Oudste die de hele vakantie vroeg: Mama mag ik al naar school? Is de vakantie nou al voorbij? Kon de 1e dag zijn bed niet uitkomen. Zijn hoofd voelde als een steen hij klaagde over buikpijn. Duidelijk last van zenuwen. Naar groep 3 is ook een hele stap. Op school zochten we samen zijn naam kaartje en bekeken we welk werkje hij mocht gaan doen daarna nam ik afscheid en bracht ik jongste naar de klas. Die zich onmiddellijk bij zijn vriendjes voegde en honderd uit begon te vertellen over zijn vakantie. Een kus en een knuffel daar had hij eigenlijk al geen tijd meer voor.

Met een big smile en al huppelend kwam oudste uit school. Duidelijk opgelucht en zin om na de boterham weer terug naar school te gaan. Mama groep 3 is echt super leuk! Jongste had het ook wel leuk gehad. Zijn vriendjes en vriendinnetjes zien was leuk maar meneer wilde wel weer vakantie want thuis kan ik ook spelen.

Toen ze smiddags uit school kwamen waren beide vol verhalen, oudste vertelde wat hij allemaal mocht doen en jongste gaf me het vakantie verslag van zijn vriendjes. Mama weet je die heeft dit gedaan en die heeft dat gezien! Zo leuk.

Ondanks dat ze het super leuk hadden gehad merkte ik ook dat de koek op was. Dus zette ik de televisie voor ze aan. Aten we op tijd en bracht ik beide mannen al voor 6 uur naar hun bed.

De dinsdag na de vakantie had ik een shop afspraak met m'n schoonzusje. Ze is inverwachting van haar 2e kindje en wij hebben de traditie om samen te gaan shoppen. Dit hebben wij bij haar 1e gedaan en bij onze 2 kinderen. Zo gezellig. We hadden afgesproken dat ze na het naar schoolbrengen van haar dochter naar mij toe zou komen. Ik bracht de jongens naar school en was nog maar net binnen toen ik haar al zag aan komen. Met man had ik nog even een spoed beraad want er stond een afspraak logopedie in de agenda voor jongste en tussen de middag mocht hij met de jongens een boterham thuis eten. Dat kon allemaal maar net voordat hij naar zijn werk moest. Ploegendienst heeft zo zijn voordelen.

Schoonzusje was er en we dronken eerst gezellig een kopje koffie thuis. Om kwart over 9 stapte we de auto in. We kletsen wat af we bespraken alle ins en outs en voor ik het wist stonden we al voor de winkel. Eerst de kinderwagen ophalen. Als het goed was lag die namelijk al klaar voor haar. Jammer genoeg was er iets mis gegaan en de kleur kinderwagen die ze besteld had was niet meer leverbaar. Ontzettend balen natuurlijk. Samen zochten we een andere kinderwagen uit en ze stuurde foto's na haar wederhelft. De wagen werd goedgekeurd. Helaas konden we deze niet gelijk mee nemen maar moest ook deze besteld worden. Gelukkig was het mogelijk om deze kosteloos te laten bezorgen zodat ze niet nogmaals langs dit filiaal moest.

We vervolgde onze weg naar een andere leuke babyspullen winkel. We snuffelde en kozen van alles. Heel wat pakjes zocht ze uit. Een leuke afwisseling van schattig tot super stoer. Maar ook handige dingen als een badcape, lakentjes voor in de wieg en ledikant. Bakjes voor de borstvoeding een mandje voor op de commode. Voor dat we er erg in hadden was het al na 12en. Ik kreeg een berichtje van manlief. Het klopt toch dat ik de kinderen om kwart over 12 moet ophalen? De schrik sloeg me om het hart. Ik had immers met hem doorgesproken dat de kinderen om kwart voor 12 uit waren.
Ik zag het al voor me dat de jongens al die tijd hadden staan wachten op nhet schoolplein en dat er niemand was die ze op kwam halen.Gelukkig werd ik al snel uit m'n lijden verlost en kreeg ik een foto toe gestuurd van de jongens thuis. Wij gingen richting kassa waar ik alles afrekende. Het is zo leuk om iemand blij te maken en te verwennen! We gingen snel op huis aan. Want misschien kon ik m'n mannen dan nog net gedag zeggen. Helaas liepen we elkaar net mis.

Door alle drukte waren we helemaal vergeten te lunchen dus deden we dat gezellig thuis. We dronken  na de lunch nog een kop koffie en toen was het voor haar al tijd om dochter uit school te halen. Zelf had ik nog even een half uurtje. Ik besloot om op de bank te gaan liggen. Wat was ik blij dat ik het wekkertje had gezet anders hadden de jongens echt op het schoolplein staan wachten.

Hoe gezellig en leuk ik het ook heb gehad met het shoppen het was eigenlijk veel te veel voor mij. Ookal wist ik dit stiekem al van te voren. Dus de dagen erna lag ik vooral met heel veel pijn op bed. Op het moment dat ik dacht dat het lichamelijk allemaal wel weer ging kreeg ik er een migraine aanval over heen. Dus volgende er een blog stilte van een ruime week.

Hoe waren de eerste weken bij jullie na de vakantie?

1 opmerking:

  1. De eerste weken zijn vaak nog rommelig vind ik. Het echte ritme moet nog komen. En volgende week is alweer een projectweek dus dat blijft nog even chaos.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen