maandag 17 maart 2014

Legaal belastingontduiken?

Legaal belasting ontduiken kan dat wel?

Jazeker maar eigenlijk noem ik het liever belasting vermijden, want wie betaald er nou belasting voor zijn plezier? Niemand toch? En zeg nou zelf, we betalen al zo veel belasting dus als het niet nodig is, nou dan liever niet. En daar gaat dit stukje over.

 In blogland lees je er vaak over, tweedehands aankopen. Mensen die heerlijk de kringlopen afstruinen om met koopjes weer tevreden naar huis te keren, goed voor het milieu en je portemonnee want nee, Over een tweede hands koopje hoef je immers geen belasting meer te betalen!

Je aankopen op marktplaats zijn ook belastingvrij mits je natuurlijk de spulletjes ophaalt op je fiets of   Lopend. Dan heb je geen brandstof of verzendkosten.

De rommelmarkten zijn ook altijd populaire plekken om koopjes te jagen, maar of er iemand bij stil staat dat hij op dat moment belastingontduikt?

En wat dacht je van de groente en fruit stalletjes langs de weg?

Ach, Het zit hem natuurlijk allemaal maar in de naam, maar zeg nou zelf, tweedehands aankopen, kringlopen of schatzoeken op marktplaats klinkt natuurlijk een stuk minder interessant dan belastingontduiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten