zondag 23 maart 2014

hypotheek aflossingen 2014

de hypotheek aflossingen dit jaar gaan niet zo als we zouden willen. of eigenlijk we willen gewoon te veel en dat is niet reëel. we kunnen niet en geld uit geven en het zelfde geld aflossen.

wat hebben we dan uit gegeven waardoor we niet konden aflossen?
we hebben de kamers van de kinderen opgeknapt. nieuw behang en de muren een ander kleurtje, ook hebben ze beide een nieuw bed. onze jongste sliep nog in een ledikantje. echter op vakantie sliep hij samen met de oudste in een groot bed, en dat ging goed. eenmaal weer thuis wilde meneer natuurlijk niet meer in een baby bed. vorig jaar kochten we voor de oudste een peuterbed. omdat we een eenpersoonsbed wel erg groot vonden voor een twee jarige. een peuterbed geeft dan net nog een beetje extra een veilig gevoel. maar om nu twee peuterbedden in huis te hebben vond ik ook zo zonde omdat ze daar minder lang mee toe kunnen dan een gewoon bed. we schoven het peuter bed door naar de jongste en bestelde het zelfde bed een maatje groter voor de oudste en zodoende hadden ze beide een nieuw bed. voor de jongste was er nieuw beddengoed nodig. we kochten een vier seizoenendekbed en hij mocht zelf 2 overtrekken uitzoeken. de onderlakens konden wel door geschoven worden. voor zijn verjaardag hadden wij een 3e set gevraagd en die heeft hij inmiddels ook gekregen.

de totale kosten waren: ongeveer 500 euro voor het bed met matras, passende onderlakens lagen nog in de kast en zijn dekbed met beddengoed kan hij blijven gebruiken.
125 euro voor het dekbed met de twee overtrekken.
100 euro voor verf en behang voor de kamers. reken daarbij de kwasten en rollers en dergelijke en je zit al snel aan een bedrag van totaal 750 euro.

ook de woonkamer kon wel een opfrisbeurt gebruiken. we kochten verf en rollers, kwasten. de plafonds hebben we gewit en de muren opgefrist in de zelfde kleur. wat een verschil! en wat geeft het een voldaan gevoel. aangezien we de spullen in huis hebben staan er nog een aantal ruimtes op mijn verlanglijstje die een opknapbeurt kunnen gebruiken. daar hoeven we dan geen extra kosten meer voor te maken. alleen tijd en een blik energie zou welkom zijn! aangezien we helaas geen blik energie open kunnen trekken zal het wel even duren. de kosten van de woonkamer waren ook ruim 100 euro.

onze slaapkamer. die stond al lange tijd op onze klussen lijst. we hadden in de ruimte er naast ( washok) een grote lekkage gehad. ( daarover later meer). door die lekkage waren alle ruimtes op de zolder verdieping toe aan een nieuwe vloer, plinten. en als je daar dan toch bezig bent kun je net zo goed ook de muren doen, de verf was immers al in huis. met dit project is manlief nog bezig stukje bij beetje zie je het opknappen. de vloer ligt er inmiddels in, alleen de plinten moeten nog afgewerkt worden. het washok geschilderd, de plafonds op de zolder verdieping gewit.
de kosten voor de nieuwe ondervloer en het laminaat met plinten  komt totaal op ongeveer 500 euro.

en als je denkt dat, dat alles is? nee ik ben zelf bezig met een project wat tot nu toe 1700 euro heeft gekost en waarvan ik verwacht dat daar nog meer kosten bij zullen komen. als dat project afgerond is zal ik daar meer over vertellen. dan hadden we ook nog mijn verjaardag en de verjaardag van de jongste in het gezin. een aantal onvoorziene uitgave en je merkt al dat van het hele aflossen weinig terecht is gekomen.

gelukkig is het bedrag wat we tot nu toe hebben afgelost niet 0. in februari hebben we een bedrag van 500 euro afgelost en in maart hebben we ook 500 euro kunnen aflossen door de teruggave van de energieleverancier. totaal dus 1000 euro. voor de komende maanden hoop ik dat de focus wat meer zal liggen op het aflossen dan het uitgeven maar we zullen zien.`

een hele fijne zondag allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten