zondag 9 februari 2014

Vakantie

Inmiddels hebben we er de eerste vakantie van 2014 al weer opzitten. En zullen we als alles door gaat dit jaar nog 2 keer op vakantie gaan. Wat is het toch heerlijk en een luxe dat we de mogelijkheid hebben om 3x per jaar op vakantie te kunnen.

Echter als je me een een paar jaar geleden had verteld dat ik nu geniet van vakantie had ik je raar aan gekeken. Wat aan vakantie had ik Echt een grote hekel! Weg van huis, bah! Niet in mijn eigen bed slapen niet in mijn eigen omgeving. En dan ook nog al die stress van de tassen pakken. Hebben we wel alles mee. De lange reis, Voor mij gevoel was elke kilometer al te ver. Op vakantie liep ik dan ook altijd rond met een gezicht dat stond op storm en ik was super chagrijnig! Als ik foto's terug kijk en een super. Chagrijnig gezicht zie kan ik me er niets meer bij voorstellen.

aan 3 x per jaar op vakantie hangt vast een flink prijskaartje? Ik zie het iedereen denken als we het ze vertellen. Maar jullie willen toch ook verhuizen? En jullie hebben dan toch een grote schuld? Uhm ja dat klopt maar we willen ook graag leven, en genieten van het nu.  En op dit moment zijn de vakanties daar een onderdeel van. Echt tot rust komt je savonds niet als de buren weer eens een nachtelijk feestje te geven. Wat een heerlijke rust ervaren wij als we op vakantie zijn, savonds in bed kruipen en dan de eenden horen, de ganzen, de vogeltjes, de eekhoorntjes in de tuin en noem het maar op in plaats van het boem boem boem.

Maar dat prijs kaartje, dat vind ik zelf erg mee vallen. Het hangt natuurlijk wel samen met goede voorbereiding. Wat willen wij en wat vinden we belangrijk als we op vakantie zijn. Wat is er in de omgeving te doen? En wat willen we dan zien en ondernemen. Als je dat thuis al bekijkt zoals we afgelopen keer hebben gedaan valt daar al veel op te besparen. We hadden een midweek geboekt op een vakantie park. Met een grote korting. Het huisje voor 4 personen. Met ligbad en sauna. En elke ochtend verse broodjes. Echte luxe we hadden er ook voor kunnen kiezen om een budget huisje te nemen voor 4 personen met een lekkere douche, zonder de verse broodjes elke ochtend en zonder het ligbad en sauna. Dat had ons ongeveer 50 euro gescheeld. Echter is het voor mijn altijd zere lichaam heerlijk ontspannen in de sauna, en een warm bad doet ook goed. De luxe versie koste ons afgelopen vakantie 285 euro.

In de omgeving naast het vakantiepark, bevind zich een groot indoor speelparadijs van studio 100. Na een blik op de website van dat park vond ik de entreeprijs wel erg duur, 18,75 per persoon vanaf 1 meter en voor de jongste in het gezin 9,95. Ruim 66 euro dus om daar naar binnen te mogen. Ik besloot even een kijkje te nemen op mp daar vond ik al snel 4 entree kaarten. ik had een bod gedaan van 14 euro wat werd geaccepteerd samen met de verzendkosten was ik 14.60 kwijt. Voor dat geld nemen we graag een kijkje in het indoor park. En wat hebben we genoten, de kindjes op de foto met hun grote helden. Leuke attracties. Broodjes, fruit, koekje en drinken hadden we mee dus daar geen extra kosten voor gemaakt.

Op het vakantie park zelf hadden we onbeperkt toegang tot het zwemparadijs, een heel leuk zwembad Voor de kinderen met een groot peuter doe bad. En een apart baby/ dreumes bad. De kinderen hebben zich daar heerlijk vermaakt. In de midweek zijn we er twee keer naartoe geweest. Bij de ingang hing een prijslijst en zag dat een kaartje voor het zwembad 9,95 pp was. Voor die 40 euro was ik daar nooit naar binnen gegaan.

Verder was er op het park ook een kinderboerderij en een wasberen opvang, daar hebben we nog een kijkje genomen en de dieren geaaid. Ook zijn er vele speeltuintjes waar we deze keer niet naar toe zijn geweest het was ons veel en veel te koud. ( het had gesneeuwd die week dat wij daar waren).

En tot slot de boodschappen dat kun je ook zo duur maken als je zelf wilt. We houden altijd op vakantie het zelfde boodschappen budget aan als thuis dus 70 euro in de week. Voordat we op vakantie gingen had ik al een deel boodschappen gedaan. Om mee te nemen totaal was ik daar 30 euro voor kwijt. Op vakantie hebben we nog een keer boodschapjes gehaald. Onder andere koffie omdat er elke keer een senseo apparaat stond was ik er vanuit gegaan dat die er deze keer weer zou staan en had dus pads gekocht. Helaas Stond er nu een dolce gusto en hadden we dus geen koffie. Daar dus lekker filterkoffie gehaald want aan de dolce gusto waag ik me niet. Zo vies vind ik dat!
Verder nog wat vers vleeswaren en andere vers producten totaal 21 euro. Totaal aan vakantie boodschappen waren we dus 51 euro kwijt. Eenmaal thuis moest er brood en limonade ed. Gehaald worden en zo bleven we die week ondanks vakantie netjes binnen budget.

De auto werd afgetankt voor 57 euro. Dat gaat er normaal ook ongeveer in als manlief gewoon te werk gaat. Rekening ik dus ook niet mee met de vakantie kosten dat valt onder de normale vaste lasten net als de boodschappen.

Wat heeft ons deze vakantie dus gekost? 285 euro voor het huisje en 14,60 voor de toegangs kaartjes. Totaal dus nog geen 300 euro. Ons vakantie budget wat we hanteren per jaar is 1000 euro. En ja daarvan is het dus mogelijk om 3x per jaar op vakantie te gaan. Juist omdat we kiezen om met onze eigen auto te gaan en niet met een vliegtuig, en de aanbiedingen goed in de gaten houden. Hier redelijk in de buurt te blijven meestal in Nederland soms ook België, wie weet volgende keer Duitsland of Frankrijk we zullen zien. In ieder geval niet een strand vakantie in een ver land. In die snik hitte, niet in het hoogseizoen maar lekker voordelig. En tja nu weet ik weer waarom ik vakantie niet leuk vond! Die drukte, al die mensen, al die stress en dan ook nog die hitte..

Hoe vieren jullie vakantie? Gaan jullie op vakantie? wat vinden jullie belangrijk? En wat juist niet?


2 opmerkingen:

 1. Hallo Blokaanmnbeen we kunnen dit jaar helaas niet op vakantie.
  Maar ik geniet wel van het blog van jou dat jullie het zo fijn hebben.
  We zijn de schulden aan het aflossen en ik leer erg veel van alle blogs
  die ik lees.
  Ik hoop dat ik later jou ook kan melden dat we weer op vakantie gaan.
  Fijne dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi ik moet het kunnen, bedankt voor je reactie, ik lees jou blog al een tijdje en heb er bewondering voor hoe open en eerlijk jij bent over de strijd tegen jullie schulden. ik vind het knap hoe je doorzet. het gaat met vallen en op staan. en ik weet zeker dat jullie over een paar jaar zeer zeker ook heerlijk kunnen genieten op een wel verdiende vakantie, die vooraf bij elkaar gespaard is. wat zal dat een fijn gevoel, moment zijn. vooral doorgaan stapje voor stapje dan kom je er wel.

   Verwijderen