vrijdag 15 november 2013

Zorgverzekering 2014


Na een hoop vergelijk,  kwamen we tot de conclusie dat we wel iets konden Met onze zorg verzekering. Is het echt nodig om aanvullend verzekerd te zijn? Hoe veel hebben we er eigenlijk gebruik van gemaakt dit jaar? En de tandverzekering? Dat kost toch best wat en wat krijgen we daar nou eigenlijk van vergoed?

Dit jaar had ik een spalkje nodig, ondanks de verzekering moest die zelf betaald worden. En voor de kosten voor de jaarlijkse controles hoef ik me niet te verzekeren. We waren er al snel over uit. Die tandverzekering zeggen we op. Maar wat nou als we een kroon Nodig hebben of een brug of ? Ja dat risico nemen we dus nu, die kosten komen geheel voor onze eigen rekening.

Onze aanvullende zorgverzekering? Tja wat betalen we daar nou eigenlijk elke maand voor en wat gebruiken we? Na wat rekenen kwamen we er achter dat dit het eerste jaar is dat we meer aan premie hebben betaald dan dat we aan zorg hebben verbruikt? Even een rijtje gemaakt wat zou ons kunnen gebeuren? En wat voor vergoeding staat daar nou eigenlijk tegenover. Na wikken en wegen hebben we besloten om in 2014 enkel de basis verzekering af te sluiten.

Het verschil in premie in 2013 en 2014 is ruim 100 euro per maand. Deze 100 euro per maand zullen we elk maand in ons zorg potje storten. Op jaar basis komt daar dus 1200 euro in. Hiervan Willen we onze eigen risico betalen, tandarts kosten en onvoorziene zorg kosten. Of we het gaan redden met 1200 euro? Dat is de gok die we nemen komend jaar, hebben we toch meer zorg Kosten gemaakt zullen we voor 2015 waarschijnlijk wel weer een aanvullende of tand verzekering afsluiten.

Hebben jullie al nagedacht over jullie zorg verzekering voor 2014?Geen opmerkingen:

Een reactie posten